Süs Bitkicileri Sektörü UR-GE ile İhracata Hazırlanacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası firmaların sektörel gelişmeleri, yenilenmeleri ve yurtdışına açılmaları amacıyla yürüttüğü sektörel UR-GE projelerine yenisini ekleyerek 2024 yılına yeni bir çalışma ile start verdi.

2024 SATSO İş Planı çalıştayı kapsamında üyelerin en çok ihtiyaç duyduğu konu başlıkları arasında yer alan kümelenme ve küresel pazarlara açılma ihtiyacına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen metal ve makine sektörü UR-GE’sinin ardından SATSO’nun ikinci UR-GE projesi ise  Süs Bitkiciliği ve Tamamlayıcı Sektörlerde Ur-Ge projesi oldu.

Çalışmalarına henüz başlanan Süs Bitkiciliği UR-GE Projesi ile süs bitkileri ve tamamlayıcı sektörlerde faaliyet gösteren üyelerin ihracatlarının sürdürülebilir olarak artırılması, şirket içi yapılanmanın ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, şirketlere insan kaynağı, dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması hedefleniyor.

Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) iş birliğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında; ihtiyaç analizleri, eğitimler, danışmanlıklar, küme tanıtım faaliyetleri, yurtdışı pazarlama faaliyetleri, alım heyeti faaliyetleri gerçekleştirilecek.

İlk tanıtım toplantısı 8 Ocak 2024 Pazartesi

Proje ile birlikte firmalara ihracata yönelik sektörel eğitim programları tasarlanması ve belirlenen hedef pazarlara yönelik yurtdışı tanıtım ve ziyaret faaliyetleri düzenlenmesi amaçlanıyor.

Bu doğrultuda, süs bitkiciliği ve tamamlayıcı sektörlerde başlayacak olan UR- GE Projesinin ilk tanıtım ve istişare toplantısı Ocak 2024 Pazartesi 14.00-16.00 saatleri arasında SATSO Hizmet Binasında toplantısı düzenlenecektir.

Talep ve ön kayıt şartı bulunan UR-GE projesinde yer almak isteyen SATSO Üyelerinin SATSO Web sitesi duyurular bölümü ve SATSO Sosyal Medya Hesaplarındaki linklerde yer alan ön kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir.

Haber Tarihi : 3/1/2024
PAYLAŞ
Son Haberler ::