Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) iş birliğiyle, Süs Bitkileri ve Tamamlayıcı Sektörlerde faaliyet gösterip yurtdışına açılmak isteyen firmalara yönelik T.C. Ticaret Bakanlığı’nca yayınlanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (UR-GE) kapsamında bilgilendirme ve planlama toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO’nun projeye katılım için yaptığı duyurularla başvuru topladığı projede birçok SATSO Üyesi yer almak için başvuru yaptı ve toplantıya katılım sağladı. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve projeye başvuru yapan SATSO Üyelerinin iştirakiyle gerçekleşen toplantıda ortak ihtiyaç analizi, ortak öğrenme ve ortak pazarlama gibi ihracata yönelik fikir alışverişi ve proje önerileri istişare edildi.

Toplantıda konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ; “Ülkemizin yükselişi üretimle mümkündür. Yaklaşık 6 milyar dolarlık ihracatımız var ve bu gibi UR-GE Projeleriyle bunu artırmayı hedefliyoruz. Makine ve metal sektöründen sonra bu ikinci UR-GE projemiz. Projenin amacına ulaşması ve başlaması için en önemli şey katılım. Sizlerden ciddi katılım bekliyoruz. İhracat gerçekleştiren veya gerçekleştirmek isteyen üyelerimizin önünü açmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Toplantının devamında proje danışmanları tarafından UR-GE ile ilgili bilgi ve ayrıntılar paylaşıldı. Projeye şahıs firmaları, başka UR-GE projesinde yer alan firmalar, SATSO veya SÜSBİR’E üye olmayan firmalar katılamıyor. 36 aylık bir yol haritası çıkarılıyor. SATSO ve SÜSBİR öncülüğünde ıslahat eğitimleri gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Yurt dışı pazarlama programlarında ulaşım konaklama tanıtım ve organizasyon giderleri destekleniyor. Sergilenecek ürünlerin yüzde 75 destekleniyor. Tercümanlık destekleri veriliyor. Yabancı dil bilmiyorum diye endişeniz olmasın ürününüzü getirin yeter. UR-GE’ yi UR-GE yapan en önemli özellik sizlerle görüşmek. Sertifikasyon çok önemli. Muhasebe finans maliyetlerinin kontrol altında olması gerekiyor.

SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı proje maliyetlerinin %75’i Ticaret Bakanlığı tarafından karşılandığını belirterek proje kapsamında SATSO’nun üyelerine yönelik ortak ihtiyaç analizi, eğitim ve danışmanlık, tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme gibi ihracata yönelik faaliyetler gerçekleştireceğini belirtti. Fazla bürokrasi ile uğraştırmadan hazır alıcı ile eğitim ve danışmanlık sunulacağı ve toplu hareket edilerek eğitimleri ve yurt dışı etkinliklerini toplu şekilde gerçekleştirileceğini belirtti.

Haber Tarihi : 8/1/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::