Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı, hayır ve iyiliklerin arttığı günlerdir. Üç ayların da başlangıcı olan Regaip Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır.

Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için el açıp dua edildiği bu müstesna geceyi bir kez daha eda etmenin mutluluğunu yaşayacağız. Recep ayı ile başlayan üç ayları ve bu kutsal geceyi vesile bilerek her yönüyle iyi değerlendirmeliyiz.

Unutulmamalıdır ki bu ayların içinde rahmet, mağfiret ve bereket kapılarının ardına kadar açık olması inananlar adına eşsiz bir fırsattır. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların bizlere sunduğu düşünme fırsatını kullanarak kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendirmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya gayret göstermeliyiz. Manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin, sevgi ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, üyelerimiz başta olmak üzere üyelerimizin, Sakaryalı hemşerilerimizin ve İslam âleminin Regaip Kandili’ni kutluyor ve birlikte daha nice kandillere kavuşmayı temenni ediyorum.”

Haber Tarihi : 11/1/2024
PAYLAŞ
Son Haberler ::