Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) iş birliğinde IPARD Programı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreteri Şevket Kırıcı’nın katılımı, TKDK Sakarya İrtibat Ofisi Yetkililerinin sunumlarıyla gerçekleşen toplantıda SATSO üyelerine programın amacı, destek ve teşvik oranları, desteklerden yararlanma şartları gibi birçok konuda ayrıntılı bilgiler paylaşıldı ve merak edilen sorular TKDK Kütahya İl Koordinatörü Birsen Karaaslan ve TKDK Sakarya İrtibat Bürosu Uzmanı Yasir Eriş tarafından cevaplandırıldı.

Yetkililer toplantıda genel olarak şunları dile getirdi: “Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için en önemli destek olan IPARD programının kapsamı 42 ilden 81 ilimize yayıldı. Sakarya ilimiz Kütahya İl Koordinatörlüğüne bağlı olacak. 42 ilde alınan tecrübeler 81 ili kapsayacak yeni destek programlarına ön ayak oldu temel oldu. Programda özellikle hayvan refahına dikkat ediliyor. Meyve sebze soğuk zincirin korunması. Kırsaldan kente göçün yoğunlaşması sebebiyle kırsalda yerleşimin desteklenmesi gibi birçok kapsamı var.

Hayvansal ve tarımsal sanayi, çiftlik faaliyetlerine destek, inşaat, makine ekipman ve hizmet alımlarına yönelik destekler var. Şartları sağlayan harcamaların %50 ile %75’ine hibe desteği veriyoruz.

Program kapsamında belirli dönemlerde çağrıya çıkıyoruz. Projelerin önden hazırlanıp sunulmasını istiyoruz. Şeffaf ve objektif kriterlerle değerlendirme sürecine sokuyor ve sözleşme imzalıyoruz.” diye belirtildi.


Haber Tarihi : 16/1/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::