Tanıtım Töreni 17 Temmuz

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde hazırlanan "Adapazarı Oto Sanatkarları Tarihi" isimli kitap, okuyucularla buluşmaya hazırlanıyor.

Yaklaşık on yıllık bir çalışmanın ürünü olan iki ciltlik, 1351 sayfadan oluşan bu kitapta, Sakarya’nın otomotivdeki geçmişi mercek altına alınıyor ve 77 sektör temsilcisi oto ustası ile yapılan sözlü tarih görüşmeleri ile sanatkarların deneyimleri paylaşılıyor.

İlk bölümde ulaşım, motor, makine, otomobil ve sektör ile ilgili genel bilgiler verilirken Türkiye’de otomobil dünyası ve gelişimi üzerinde durulmuş, akabinde Adapazarı merkezli gelişmeler ele alınarak şehrin oto sanatkarları tarihine ışık tutulmaya çalışılmıştır.

İkinci kısmında, kitap için yapılan mülakatlardan yararlanılmıştır. İlk bölümün kaynakları arasında arşiv belgeleri, dönemin gazete ve dergileri, Sakarya il yıllıkları ile basılı ve basılı olmayan hatıra ve araştırma eserlerinden büyük oranda faydalanılmıştır.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde Değişim Yayınevi’nden çıkan bu eser, alanında bir ilk olup, konuyla ilgili gerçekleştirilen nadir çalışmalardan biridir. Kitabın tanıtım töreni, 17 Temmuz Çarşamba günü saat 15.00’te SATSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirilecektir. Tanıtım töreni ile birlikte eserin içinde yer alan daha önce yayınlanmamış fotoğrafların sergilendiği “Ustalara Saygı” fotoğraf sergisinin de açılışı yapılacaktır.

Adapazarı Oto Sanatkarları Tarihi kitabının tanıtım törenine tüm Sakaryalıları davet eden SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, şu açıklamalarda bulundu: “Sakarya ve Sakarya’nın otomotiv sanatkarları, sektörde asrı aşan bir başarı hikayesinin de kahramanlarıdır. Sakarya’da otomobilin hikayesi yaklaşık 115 yıl önce tahta at arabalarının üretimi ile başlayıp, en modern tarım makinelerinin üretilmesi ile devam etmiş, son 30 yılda otomotivde dünyaya entegre olarak gelişmiştir. Ülkemizin en yetenekli ustaları bu gelişimin aktörleriydi. Bugün baktığımızda Sakarya, otomotivde “sıfır hata” ile üretim yapan bir marka haline gelmiştir. Bu markayı yüzyılı aşkın süredir işleyen sanatkarlarımıza selam olsun. Bu marka sizin eseriniz!

Ticaret ve Sanayi Odası olarak, otomotiv sektörünün önemini ve değerini biliyor, bu önemli sektörün ilimize kazandırdıkları ile gurur duyuyoruz. Bu gururu, Sakarya’da otomotiv sektörünün tarihi ve emektarların hikayeleri ile harmanladık. Bu anlamlı eserimizin tanıtım töreni ve kitabımızda yer alan tarihi fotoğraflardan oluşan” USTALARA SAYGI” fotoğraf sergisi açılışımızda Sakaryalılarımız ile birlikte bu gururu paylaşmayı ümit ediyoruz.”

Haber Tarihi : 14/7/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::