Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yılı vesilesiyle yazılı bir açıklamada yayımladı.

Başkan Altuğ açıklamasında şunları dile getirdi:

“Aziz Türk Milleti 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi asla meşru kabul etmeyeceğini demokrasi ve milletin iradesi dışında bir seçeneğe de boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya büyük bir kahramanlıkla göstermiştir.

8 yıl önce bugün Milletimiz o gece bayrağına ve vatanına sahip çıkmış, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu bir kez daha göstermiştir. Haince planlanmış darbe girişimini savuşturan milletimizin önünde saygıyla eğiliyoruz.

Türk Milleti, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığın sözde kalmadığını bir kez daha ispatlamıştır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, demokrasimize ve milli birliğimize kast eden her türlü girişim başarısız olmaya mahkumdur. Bu inançla ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için bu mücadelelerimizi kendimize ders olarak görmeye demokrasimizin kazanımlarını korumak, milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, ülkemizi daha da ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.

15 Temmuz direnişi, asırlar boyu unutulmayacak bir destandır. Tüm bu duygu ve düşüncelerle vatanımıza ve demokrasimize karşı yapılan hain kalkışmaya direnen asil Milletimiz başta olmak üzere bu uğurda can veren kahraman demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

Haber Tarihi : 14/7/2024
PAYLAŞ
Son Haberler ::