Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Altuğ mesajında şunları dile getirdi: “30 Ağustos Zaferi Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesi; yüce milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış onurlu bir zaferdir.

Türk ordusunun 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta büyük bir zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılan en büyük kahramanlık destanlarından birisi olmuştur. Bu büyük zafer zorlukları aşarak kazanılan bu büyük zafer, bugün gururlu ve cesur duruşumuzun arkasındaki temel güçtür. 102 yıl önce ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında koca bir millet kenetlenerek Anadolu’nun bir Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya ispat etmiş ve kendi tarihiyle birlikte dünya tarihine de yön vermiştir. Türk milleti her zaman vatanı ve milletinin varlığı söz konusu olduğunda, şartlar ne olursa olsun her türlü fedakârlığı yapmıştır. Zaferin ardından kurulan Cumhuriyetimiz mücadelenin temel taşları olan cesaret, vatan sevgisi ve bağımsızlık inancıyla inşa edilmiştir. Bizler de birçok zorluk ve mücadele ile kurulan şanlı Cumhuriyetimizin gelişimi için bu inançla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta üyelerimiz olmak üzere Sakaryalı hemşehrilerimizin ve tüm aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Haber Tarihi : 29/8/2024
PAYLAŞ
Son Haberler ::