“Alışverişimizi Sakarya’dan Yapalım  Şehrimizkazansın”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ticareti öncülüğünde “Alışverişini Sakarya’dan Yap” etkinliği gerçekleştirildi.

SATSO Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinlik Çark Caddesi Esnaf ve İşadamları Derneği’nin (CADDER) de katkılarıyla düzenlendi.

SATSO tarafından her yıl belli aralıklarla düzenlenen Alışverişini Sakarya’dan Yap etkinliğine SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan öncülük ederken Sakarya Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, CADDER Başkanı Yaşar Yıldırım, Ticaret AR-GE Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak, SATSO Yönetim Kurulu Üyeleri;Ekrem Seçgin ve Orhangazi Kılıçaslan, Ticaret AR-GE Komisyonu Üyeleri ile çok sayıda basın mensubu eşlik etti.

Okulların açılma arefesi vesilesiyle ihtiyaç sahibi çocukların okul araç gereçlerini temin etmek amacıyla düzenlenen program, Adapazarı Tarihi Uzun Çarşı mevkiinden başlayarak Çark Caddesi’nde noktaladı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Erdem Ercan ve beraberindeki Ticaret Ar-Ge Komisyonu üyelerinden oluşan SATSO Heyeti Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahibi çocuklar için kırtasiye ve kitabevlerinden okul alışverişi yaptı. 

Yerel ticaretin gelişimine katkı sunmak, yerel dinamikleri canlı tutmak ve sosyal sorumluluk amaçlı Alışverişini Sakarya’dan Yap etkinliği ile ilgili değerlendirmede bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ şunları dile getirdi; “ Alışverişini Sakarya Şehrimizin dan Yap etkinliği bizim açımızdan farkındalık oluşturma amacıyla yapılan sembolik ama anlamlı bir etkinlik. Bunu belli aralıklarla yapmaya gayret ediyoruz. Bugünü daha da anlamlı ve özel kılan ise yaptığımız alışverişlerin Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’müze bağlı ihtiyaç sahibi kimsesiz çocuklara hediye edecek olmamızdır. SATSO’nun onların yanında olduğunu hissettirmek istedik. Bildiğiniz gibi okulların açılması arefesindeyiz. Bugün bu etkinliğimiz ile okulalışverişlerinin Sakarya’mızdan yapılması için örnek olmayı amaçladık. Bizim bu şehre yetecek kitap, kırtasiye okul öncesi ürünleri satacak esnafımız, düzenimiz, gerekli işletmelerimiz var. Bu anlamda bir farklılık yaratabilirsek ne mutlu bize. Hem Sakaryalı esnafımızı ziyaret ediyoruz hem de onların taleplerini dinledik. Bizim yerel işletmelerimiz ihtiyaç duyulan hizmeti karşılama noktasında gerekli ve yeterli donanıma sahiptir. Sakaryalılar olarak alışverişlerimizi yerel işletmelerimizden yapalım. Şehrimiz kazansın.

Bu etkinlik vesilesiyle Adapazarı Tarihi Uzun Çarşı ve Çark Caddesi’nde üyelerimiz ile bir araya geldik. Hasbihal etme, geçmişi anma fırsatı bulduk. Çünkü hepimiz bu şehrin yetiştirdiği insanlarız. Ortak noktamız,en kıymetli konumuz elbette Sakarya’mız. Onların taleplerini, önerilerini, sorunlarını dinledik, değerlendirdik, çözümü noktasında girişimlerimizi not aldık. Bizim için anlamlı kıymetli Bi gündü. Bugün kapısından girdiğimiz, vakit darlığından dolayı başka bir program için sözleştiğimiz teşekkür M Sakarya eşrafına teşekkür ediyorum. Sakaryalılar dan da alışverişlerimizi Sakarya’dan yapmalarını tekrar rica ediyorum, tavsiye ediyorum”. 

SATSO Heyeti etkinlik vesilesiyle Sakarya’nın eşrafı ve işletme sahipleri ile de bir araya geldi. Ticaret erbapları ve esnaflarla sohbet ederek sorunları, önerileri ve taleplerini istişare ettiler. 

 

Haber Tarihi : 31/8/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::