Sakarya Büyükşehir Belediyesi himayesinde, Sakarya Valiliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sapanca Belediyesi başta olmak üzere İl Müdürlükleri, İlçe Belediyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının paydaşlığında gerçekleştirilen PSB Anatolia 2024 Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı 7. Kez kapılarını ilgililere açtı.

Sapanca gölünün kıyısında Kırkpınar’da yer alan 60 bin metrekarelik açık hava fuar alanında 4 gün boyunca sürecek olan ve sektörün nabzının atacağı fuarda Türkiye’nin birçok yerinden katılan yüzlerce firma, belediyeler, sivil toplum kuruluşları stant açtı. Birçok ülkeden de satınalma temsilcisi de hazır bulundu.

SATSO’yu temsilen Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Erdem Ercan’ın katıldığı fuar açılış törenine Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan ve Bolu Milletvekili Türker Ateş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, Siyasi Partilerin İl-İlçe Başkanları ve Gençlik-Kadın Kolları Başkanları, Mesleki ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkanları, Süs Bitkisi Sektörel Kuruluşları katılırken birçok basın mensubu da hazır bulundu.

Fuarın açılış töreninde konuşan fuar koordinatörü Remzi Adıyaman, Sapanca Belediye Başkanı Nihat Arda Şahin, SÜSBİR Başkanı Savaş Akcan, Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şube Başkanı Evrim Karaman, Sakarya Ziraat Odaları Birliği Başkanı Ali Şener Bayraktar, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Sakarya Milletvekili Ali İnci, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz; süs bitkisi ve peyzaj üretiminde Sakarya’nın önde gelen illerden biri olduğunu vurgulayarak bu başarıda fuarın etkisinin büyük olduğunu belirttiler. Festivalden fuara geçiş, fuarın da uluslararası boyuta ulaşmasının Sakarya’ya ciddi artı kattığını, sektörün gelişiminin fuar ile paralel ilerlediğini, ciddi bir turizm girdisi sağladığını da belirterek Sakarya’nın bu sektöre yönelik üretiminin sürdürülebilirliği ve büyümesine yönelik birlikte hareket etmenin gerekliliği, fuarın da büyüyerek devam etmesinin önemi vurgulandı.

Açılış konuşmaları sırasında kürsüye gelen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Festival olarak başlayan ve ilerleyen yıllarda fuar olarak düzenlenen bu organizasyon, süs bitkiciliği sektöründe önemli bir merkez olmamıza da ciddi katkı sundu. 2018 yılında yok denecek kadar az olan ihracat bugün 5 milyon dolara yaklaştı. Fuarın açılışından sonra bu sektörde faaliyet gösteren firmalarımız ilimiz özelinde %50 arttı. Bu fuar doğru bir iş oldu. Bu rakamlar, Sakarya’nın süs bitkiciliği alanındaki küresel gücünü ve rekabetçiliğini açıkça ortaya koyuyor. Bu başarı, sektörün büyümesinin sürdüğünü ve gelecekte daha büyük adımlar atacağımızın göstergesidir. Fuarımızın devam etmesi de bu anlamda çok önemlidir. Destek veren Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Katılan tüm firmalarımız için bereketli, ziyaret eden misafirler için de keyifli bir fuar olmasını diliyorum.” dedi.

Açılış töreni ve kurdele kesiminin ardından protokol temsilcileri fuar alanındaki stantları gezerek ürünler ve çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

SATSO Başkanı A. Akgün Altuğ, fuar alanında SATSO standına gelen protokol heyetine Doku Kültürü Laboratuvarı bünyesinde üretilen invitro fidan altlıkları hakkında bilgi paylaştı.

Haber Tarihi : 11/9/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::