Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) iş birliğinde “Sürdürülebilirlik Raporlaması” Bilgilendirme Eğitimi gerçekleştirildi.

SATSO’nun resmi eğitim/seminer platformu SATSO Akademi kapsamında, SATSO hizmet binasında gerçekleştirilen eğitimde; Sakarya’da bulunan sanayici, ihracatçı ve ticaret faaliyeti yürüten firmaların global piyasada problem yaşamadan yer alması için gerekli önlemleri alması, firmaların geleceğe hazırlanması, şirketlerin sürdürülebilirlik raporlarının hazırlanması, rapor hazırlama yöntemleri hakkında bilgilendirilmesi amaçlanan amaçlandı.

Eğitime SATSO Yeşil Mutabakat Komisyonu Başkanı Ömer Hulusi Dede, Komisyon Üyeleri ve SATSO üyesi firma temsilcileri katıldı. KGK Uzmanı Tufan Göçer sunumuyla ayrıntılı bilgiler aktarıldı, merak edilenler sunum eşliğinde cevaplandırıldı.

Eğitmen Göçer özetle şunları dile getirdi: “En büyük ticari ortağımız ve ihracat kapımız AB yeşil mutabakat ile emisyon oranlarını tüm dünyada azaltmayı amaçlıyor. SKDM emisyonları azaltmamızı istiyor. Bizler bunu sağlamak adına mantıksız bir karar olan ya üretimi azaltacağız ya da mantıklı kararlar verip emisyon oranı düşük teknolojilere yatırım yapacağız.

Bizim için en büyük risk Avrupa Birliğine ihracat yapamamaktır. İhracat yaparsınız ancak ek vergiler ciddi yük olur.  5 yıllık bir alışma fırsatımız var ancak onu kaçırırsak bu fırsat riske dönüyor. Ülkemiz SKDM çıktığında standartları kabul eden ilk ülkelerden birisi ve bu konuda başı çekiyoruz. Kendimize hemen çekidüzen vermeye koyulduk. Dünyada ve de Avrupa’da birçok ülke bizi örnek alıyor, bu konudaki çalışmalarımızı bekleyip tecrübelerimizden faydalanmak istiyor.” dedi.

Eğitimin son bölümünde SATSO Üyesi firma temsilcilerinin soruları cevaplandırıldı. Eğitimin sonunda da katılımcılara onaylı katılım sertifikaları SATSO Akademi üzerinden takdim edildi.


Haber Tarihi : 20/9/2024
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::