Bu yıl dördüncüsü kutlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Sakarya Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere belediyeler, üretici kooperatifler, resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının paydaşlığında Serdivan’da gerçekleştirildi.

Serdivan’daki etkinlik alanında sırayla açılan stantlarda şehrin yerel, yöresel lezzet ve el sanatları ürünleri sergilendi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan stantta ise SATSO Mutfak Sanatları Akademisi şefleri tarafından hazırlanan, Sakarya’nın coğrafi işaret tescilli ürünü olan Adapazarı Dartılı Keşkek ikramında bulunuldu.

Etkinliğe Sakarya Valisi Rahmi Doğan ve eşi Gülden Gülüzar Doğan, SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Seçgin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Süleyman Acar ile Belediye Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve Sakaryalılar iştirak etti.

Etkinlikteki tüm stantlara ilgi yoğun oldu. Katılımcılar Sakarya’nın yerel lezzetlerini stantlarda tatma fırsatı buldu.

Sakarya Valisi Rahmi Doğan öncülüğünde alanı gezen temsilcileri SATSO standını da ziyaret etti. Vali Rahmi Doğan ve Eşi Gülden Gülüzar Doğan, Meclis Başkanı Erdem Ercan ile Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Seçgin tarafından konuklara keşkek ikramında bulunuldu. Vali Rahmi Doğan ve eşinin bizzat kendilerinin doldurup ikram ettiği anlarda samimi sohbetler de yaşandı.

SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan alanda yaptığı açıklamada, göçlerle kurulmuş Sakarya’nın onlarca kültürü bir araya getiren bir coğrafya olduğunu ve her kültürden bir lezzeti barındırdığını dile getirerek mutfak anlamında çok zengin olduğunu belirtti. Etkinlik alanındaki yoğun ilgi için teşekkür eden Meclis Başkanı, SATSO’nun şehir tanıtımı adına her zaman ilk saflarda olacağını ve etkinliklere desteğini vereceğini vurguladı.

Haber Tarihi : 26/5/2025
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::