Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde kurulan tanıtım stantlarında Mutfak Sanatları Akademisi’nde üretilen yöresel ürünlerle yer aldı.
Gerçekleştirilen etkinliğe SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Erenler Kaymakamı Günhan Yazar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veysel Çıplak ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Alpay Şirin katıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar stantları ziyaret ederek sergilenen ürünler hakkında bilgi aldı.
Etkinlik kapsamında SATSO Mutfak Sanatları Akademisi tarafından Sakarya’nın geleneksel lezzetleri arasında yer alan Kabak Kıvırma Tatlısı ve Kolaç ziyaretçilere ikram edildi. Yöresel ürünlerin tanıtıldığı etkinlik, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Ziyaretçiler, hem geleneksel tatları deneyimleme fırsatı buldu hem de Sakarya mutfak kültürüne ilişkin bilgi edindi.
Bu yıl 50.’si düzenlenen Turizm Haftası kapsamında düzenlenen ikram ve tanıtım faaliyetleri, Sakarya’nın gastronomi değerlerinin ön plana çıkarılması açısından önemli bir buluşma noktası oldu.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Turizm Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin önemine değinerek şunları dile getirdi; “Turizm yalnızca doğal ve tarihi güzelliklerden ibaret değil; aynı zamanda bir şehrin kültürünü, yaşam biçimini ve mutfağını da kapsayan bütüncül bir değerdir. Sakarya olarak sahip olduğumuz zengin mutfak kültürünü daha görünür kılmak, bu değerleri gelecek nesillere aktarmak ve turizme kazandırmak için gayret etmeliyiz. Turizm Haftası ve bu paraleldeki etkinlikler değerlerimizin tanıtımı ve yaygınlaştırılması açısından önem arz ediyor ve biz bu farkındalığa sahip bir şehiriz. Bu tür etkinlikleri artırarak Sakarya’nın gastronomi alanındaki marka değerini güçlendirmeye katkı sunmayı önemsiyoruz.
Haber Tarihi : 16/4/2026