Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu organizatörlüğünde Hatay’ın Antakya ilçesini kapsayan bir inceleme gezisi programı gerçekleştirildi.

Organizasyonda Antakya’nın sahip olduğu milattan öncesi döneme dayanan medeniyet izleri, arkeolojik eserleri, sahip olduğu kültürel miras, ticaret ve sanayi potansiyeline yönelik incelemelerde bulunuldu.

Programa SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkan Vekili Necmettin Kırık, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyelerinden Semih Çokay ve Hayrettin Kovacıoğlu, Ticaret AR-GE Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak başta olmak üzere SATSO Meclis Üyeleri, Ticaret AR-GE komisyonu üyeleri katıldılar.

Gezi kapsamında SATSO heyeti; Eski Antakya, Uzun Çarşı, Necmi Asfuroğlu Arkeoloji Müzesi, Mozaik Müzesi, St. Pierre Klisesi, Katolik Klisesi ve Habib-i Neccar Camii’ne yönelik ziyaretler gerçekleştirildi.

Program sırasında açıklamada bulunan Ticareti Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak, “Antakya sahip olduğu kültürel, ticari ve turizm potansiyeli ile ziyaret edilmesi gereken bir kent. Ziyaretimizde Antakya’nın geleneksel ticaretini detaylıca inceleme fırsatımız oldu. Ticaret AR-GE komisyonumuzca tertip edilen bu programda bizlere eşlik eden Yönetim Kurulu Başkanımız ve Yönetim Kurulu Üyeleri başta olmak üzere tüm katılan üyelerimize teşekkür ediyoruz.”

 

Haber Tarihi : 5/10/2021
Haber Medya
Paylaş