Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu organizatörlüğünde Mardin ilini kapsayan kültür gezisi programı gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Gün ve Yüksel Avşar, Sayman Üye Doğan Çatalbaş, Ticaret AR-GE Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak’ın öncülük ettiği programa Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Necdet Tömekçe, SATSO Meclis Üyeleri, Komisyon-Komite-Kurul Üyeleri ile eşleri ve aile bireyleri katıldılar.

2021 yılında gerçekleştirilen Hatay/Antakya ziyaretinin ardından komisyon öncülüğünde gerçekleştirilen Mardin gezisinde medeniyet izleri, arkeolojik eserleri, sahip olduğu kültürel mirasa yönelik incelemelerde bulunuldu.

Gezi kapsamında Mardin Müzeleri, Tarihi Cami ve Kiliseler, Dara Antik Kenti, Zinciriye Medresesi, Midyat Çarşısı gibi birçok tarihi mekanda inceleme ziyaretleri gerçekleştirildi.

Gezi programını değerlendiren Ticaret AR-GE Komisyon Başkanı Behlül Bayrak, “Komisyonumuz öncülüğünde tekrardan geçmiş medeniyetlerin merkezinde yer alan topraklardan olan Mardin’e çok verimli bir gezi programı gerçekleştirdik. Oda camiamız ve ticaret erbaplarımız ve aileleri programımıza eşlik ettiler. Her gezimizde olduğu gibi, bu gezimizde de tüm katılımcılarımız, SATSO’dan bağımsız olarak bütçelerini kendileri karşıladı. Mardin’de birçok önemli tarihi ve kültürel mirası inceleme fırsatı bulduk.” diye konuştu.

 

Haber Tarihi : 9/3/2022
Haber Medya
Paylaş