Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya İmalatçıları ve Malzemecileri sektör grubu temsilcisi 26. Meslek Komitesi Kaynarca Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya 26. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Okuyan, Başkan Yardımcısı Sadullah Balıkçıoğlu, Komiteden Meclis Üyesi ve aynı zamanda OSB Müteşebbis Heyeti Üyesi Lütfi Sunman ile KAMOSB Yönetim Kurulu Temsilcileriyle OSB’de faaliyet gösteren firma temsilcileri iştirak ettiler.

Toplantıda mobilya sektörünün mevcut durumu, OSB’ye ve SAMİKOP’a gelen yatırım başvuruları, hammadde tedarik zinciri, sektöre yönelik fuar talebi gibi birçok konuda değerlendirme yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

26. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Lütfi Sunman, “Şehrimize mobilya sektöründen yatırım için özellikle İstanbul’dan çok talep var. Mobilyada eskiden Sakarya gerçekten bir markaydı ancak ilerleyen yıllarda bu gücünü kaybetti ve geriledi. Son 5-10 yıldır sektörümüz ciddi bir ivme kazandı, ihracatımız arttı. Sakarya da bu ivme ile sektörde güzel toparlandı ve şimdi de mobilyanın önemli üslerinden biri olmaya doğru gidiyor. Umuyoruz ki sektörümüz için hayırlı bir gelecek olacaktır.” dedi.

KAMOSB Yönetim Kurulu Üyesi ve MOBSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Güray Çalışkan, “Şehrimiz sanayisinin çatı örgütü SATSO’nun 26. Meslek Komitesiyle OSB’mizde toplantı yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Boş yerimiz yok, her parselimiz dolu. Mobilya üretiminde Sakarya olarak önemli bir yerdeyiz artık. Mobilya Türkiye Cumhuriyeti’nde en önemli endüstriyel konulardan bir tanesidir. Çünkü cari fazla veriyor, ciddi ihracat yapıyor ve pandemi gibi olağanüstü bir krizde bile yükselişini sürdürüyor. Mobilya çok değerli katma değerli bir üründür. OSB’miz de bu sektör için oldukça değerlidir. Sakarya’da iyi bir katma değer yaratmaya çalışıyoruz. SATSO ile sürekli iletişim halindeyiz. Çalışmalarımızda sık sık işbirliği yapıyoruz. Toplantımız hem sektörümüzün hem de OSB’mizin sorunlarının çözümüne destek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Toplantının devamında 26. Meslek Komitesi Başkanı Mustafa Okuyan başta olmak üzere katılımcılar sektördeki güncel gelişmeler hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler. Ayrıca mevcut kredi koşulları hakkında bilgilendirme yapmak için Kaynarca Halkbankası Şube Müdürü ve “Lise Mezunlarına Meslek Edindirme Programı”na yönelik bilgilendirme amacıyla Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yetkililer de katılarak sunum gerçekleştirdiler.

Haber Tarihi : 3/6/2022
Haber Medya
Paylaş