Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası sağlık, temizlik ve kozmetik ürünleri sektörü temsilcisi 15. Meslek Komitesi, son aylarda artan sağlık çalışanlarına şiddet konusunda açıklamada bulundu.

Komite Üyelerinin düzenli olarak her ay gerçekleştirdikleri olağan toplantılarının sonuncusunun ana gündem maddesini sağlık çalışanlarına gösterilen şiddet ve öfke davranışları oluşturdu.

15. Meslek Komitesi adına Başkan Davut Acunman yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Devlet/Özel Hastane ve çeşitli sağlık merkezlerimizde binlerce sağlık çalışanımız görev yapmaktadır. Son zamanlarda artan ve doktor cinayetleriyle artan sağlıkta şiddeti, 15. Meslek Komitesi olarak şiddetle kınıyoruz.

Bir Sağlık Çalışanı Mesleği İçin Yıllarını Harcıyor

En alt kademesinden en üst kademesine kadar bir sağlık çalışanı kolay yetişmiyor. Bir kişi doktor olabilmek için yıllarını harcarken doktor olduktan sonra da kendini doçent, uzman, profesör gibi kademelere yükseltmek, insanlara daha profesyonelce yardımcı olabilmek adına sürekli kendini geliştirmek için yıllarını harcamaya devam ediyorlar. Hemşireler hastaların sağlıklarını hızlı kavuşabilmeleri için gece-gündüz çalışıyorlar. Ambulans görevlileri bir insanı hayatta tutabilmek adına zamanla yarışıyorlar. Böylesine kutsal bir mesleğin bu denli aşağı çekilmesi kabul edilmemelidir.

Güvenli Çalışma Ortamı Her Çalışanın Hakkıdır

Güvenli çalışma ortamı, her çalışan kişinin hakkı olduğu gibi her sağlık çalışanının da hakkıdır. Fabrika ve üretim tesislerinde iş güvenliği uygulamaları gibi önlemler varken biz hastaneye eli silahlı kişilerin kolayca girebilmesi vahim bir durumdur. Hastanelerde güvenlik önlemlerinin artırılması gerekmektedir. Bizler SATSO 15. Meslek Komitesi olarak sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eğilimine karşıyız. Ekrem Karakaya’da olduğu gibi başka sağlık çalışanlarımızın da önlükleri kana bulanmasın. Caydırıcı ve sağlık camiasını koruyucu önlemlerin alınmasını destekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 21/7/2022
Paylaş