Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kitap, kırtasiye, basım, reklam, medya ve yayın kuruluşları sektör grubu temsilcisi 12. Meslek Komitesi, okulların açılmasına kısa bir süre kala kırtasiye alışverişlerinin Sakaryalı yerel işletmelerden yapılması konusunda çağrıda bulundu.

Ailelerin okul alışverişlerinde yerel işletmeleri tercih ederek şehir ekonomisine ve ticaretine ciddi katkı sunacaklarına dikkat çeken komite üyeleri, bu konuda duyarlı davranmanın yerel ekonomide sürdürülebilirlik için önemli olduğuna vurgu yaptı.

Komite adına açıklamada bulunan 12. Meslek Komitesi Başkanı Ender Gürsoy yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Okulların açılmasına iki hafta gibi bir süre kaldı. Çocuk, genç ve ailelerin heyecanı da başladı. Okul alışverişlerinin yoğun olduğu bir dönemdeyiz. Bu konuda velilerimize kırtasiye alışverişlerini şehrimizdeki yerel işletmelerden yapmalarını tavsiye ediyoruz.

Şehrimizde büyük-küçük yüzlerce işletme eğitim araç gereçleri faaliyeti konusunda hizmet vermektedir. Öğrencilerimizin talep ettiği tüm ürünler yerel işletmelerimizde kalitesi ve birçok çeşidiyle bulunmaktadır ve ihtiyaçların temini konusunda fazlaca yeterlidir.

Okul alışverişlerimizi yerel işletmelerimizden yaparsak hem ticaret erbabımız hem de şehrimiz kazanacak ve kent ekonomisine katkı sunulmuş olacak. Özellikle çocuklarımızın söz konusu olduğu okul alışverişlerimizde kalite oldukça önemlidir. Doğru tercih edilmeyen kırtasiye ürünleri sağlığa da zarar veriyor. Bu konuda güvenilirlik ve kalite önemlidir. Market ve benzeri yerlerden alışveriş yerine erbabından almak daha makbul görünmektedir.  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 12. Meslek Komitesi olarak yeni eğitim ve öğretim yılında bütün öğrencilere başarılar diliyoruz.” diye konuştu.

Başkan Altuğ: “Yerel ekonomiye destek olalım”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ da yerel işletmelerin bu süreçlerde desteklenmesinin yerel ekonominin canlanması ve işletmelerin sahiplenilmesinin önemine değinerek; “Ülke olarak önemli sınavlar verdiğimiz ekonomik bir süreçten geçiyoruz. Yerel ekonomi ve ticaretimizin canlanması için özel günler ve okul açılış dönemleri gibi süreçler oldukça önemli. Bu anlamda, okul araç gereçleri alışverişlerimizde Sakarya’mızın tercih edilmesi konusunda halkımızın da birlikteliğe katkı sunacağına inanıyorum.

Sakarya’mız ve yerel işletmelerimiz her çeşitte kaliteli ürün ve hizmeti verecek kapasitededir. Bu alışveriş sürecinde öğrenci ve velilerimizin yerel işletmelerimizi tercih etmesi bir birliktelik örneği olacaktır.” dedi.

Haber Tarihi : 28/8/2023
Haber Medya
Paylaş