Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya İmalatçıları ve Malzemecileri Grubu temsilcisi 26. Meslek Komitesi öncülüğünde Sakarya’daki liselerde eğitim gören mobilya bölümü öğrencilerinin bilgilenmesi amacıyla Kelebek Mobilya Üretim Tesislerine inceleme ziyareti gerçekleştirildi.

26. Meslek Komitesi Başkanı Sadullah Balıkçıoğlu, Başkan Yardımcısı Levent Konakçı, Meclis Üyeleri Ahmet Fazlıoğlu ve Musa Emre Tever’in katılarak öncülük ettiği etkinliğe Kaynarca Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Adapazarı Borsa İstanbul Sakarya MTAL ile Ferizli Borsa İstanbul Recepbey MTAL bünyesindeki 40’ı aşkın mobilya bölümü öğretmen ve öğrencisi katıldı.

Tesislerde çok çeşitli mobilyaların baştan sona üretim sürecinin ayı anda inceleme fırsatı bulunurken tesis personelleri de heyete eşlik ederek bilgilendirmeler gerçekleştirdi, mobilya üretiminin püf noktaları ve mesleğin gelecekteki konumu hakkında lise öğrencilerine tavsiyelerde bulunuldu.

İnceleme etkinliğini değerlendiren SATSO 26. Meslek Komitesi Başkanı Sadullah Balıkçıoğlu; “Bugün mesleğimizin gelecekteki sahipleri olacak, bugünün çırakları yarının ustaları genç lise öğrencilerimize yönelik güzel bir etkinlik gerçekleştirdik.

Sektörümüzün lider firmalarından Kelebek Mobilya’nın üretim tesislerini inceleyerek mobilyanın baştan sonra üretim aşamalarını yerinde görmelerini sağladık. 65 bin metrekare kapalı alana sahip çok çeşitli, her türden mobilyayı baştan sona üreten bir tesis burası ve genç arkadaşlarımızın da oldukça dikkatini çekti. Hem personel hem de teknolojik ekipman bakımından oldukça zengin bir yerleşke ve önceden hiç göremedikleri ekipmanları da burada deneyimleme fırsatları oldu.

Mobilya insanoğlu var olduğu sürece olacak bir sektör ve sürekli gelişen, tasarımsal ve yeni konfor teknolojileri ile kendini yenileyen bir sektör. Bizler de bu sektörün geleceği için nitelikli eğitime oldukça önem veriyoruz. Genç arkadaşlarımızın okudukları bölümün ne kadar önemli olduğunu ve sektörün kendilerine gelecekte çok ihtiyacı olduğunu anlatmayı amaçladığımız önemli bir gezi oldu.

Kelebek mobilya çalışanları tarafından çok güzel ağırlandık, bizlere her alanda yardımcı oldular ve misafirperverlikleri için minnettarız. Katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. Destekleri için Odamıza ve komitemizdeki tüm çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Haber Tarihi : 24/11/2023
Haber Medya
Paylaş