Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 18. Meslek Komitesi (Mühendislik ve Mimarlık Hizmetleri) ile 34. Meslek Komitesi (Müteahhitlik Faaliyetleri) ev sahipliğinde Adapazarı Belediyesi yetkililerinin katılımıyla müşterek toplantı gerçekleştirildi.

SATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 18. Meslek Komitesi Mensubu Orhan Gazi Kılıçarslan, 18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül, 34. Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Haldızoğlu ile Komite Üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Özden ve belediyenin imar biriminden sorumlu yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Adapazarı Belediyesinin hazırladığı imar plan hükümleri değişikliği başta olmak üzere birçok önemli konuda istişarede bulunuldu.

Söz konusu toplantıda SATSO heyeti ve Adapazarı Belediyesi temsilcileri arasında asansör bulunmayan yapılarda, asansör boşluğunun yapılması uygulamasının zorunluluktan kaldırılması, müstakil dubleks yapılarda kat yüksekliklerinin isteğe bağlı yapılması, zemin iyileştirme uygulamaları kontrollerinin detaylandırılması, taban alanı katsayısının %60’a çıkarılarak, binalarda konsol çıkmanın önlenmesi, sınır düzeltme işlemlerinde asgari parsel mevzuatlarına takılmadan çözüme gidilebilmesi, belediye imar işlerinde e-imza ve e-arşiv sistemine geçilmesi gibi konu başlıkları görüşüldü.

İlgili konularda mevcut durum değerlendirmesi yapılarak planlama ve işleyiş süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.  

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özden görüşülen tüm konularla ilgili detaylı çalışmalar yapıldığını belirterek bilgi aktardı.

18. Meslek Komitesi Başkanı İlker Ergül ve 34. Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Haldızoğlu ise inşaat sektörünün bahsi geçen konuların çözümü ile birlikte daha rahat hizmet vereceklerinin altını çizdiler. Ve Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özden’e, ekibine toplantıya iştirakleriyle paydaşlıkları için teşekkür ettiler.

Haber Tarihi : 5/2/2024
Haber Medya
Paylaş