Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten ve çoğunluğunu danışmanlık ve emlak müşavirliği sektöründe faaliyet gösteren üyelerin oluşturduğu 28. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi.

Komite bu ayki toplantısında Gayrimenkul ve Emlak sektöründe faaliyet gösteren üye firma temsilcilerini ağırladı.

SATSO Meclis Başkanı ve 28. Meslek Komitesi mensubu Erdem Ercan, 28. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Demir, Başkan Yardımcısı Fahri Ertaş, Meclis Üyeleri Serap Yılmaz ve Ahmet Karapekmez ile Komite Üyeleri Hakan Genç ve İrfan Atış’ın ev sahipliğindeki toplantıda üyelerin sorun ve talepleri istişare edildi. Komite Üyeleri temsil ettikleri üyelerinin problemlerini not alarak gerekli çalışmaları yapacaklarının altını çizdi.

Komite Başkanı Mehmet Demir gerçekleştirdiği açılış konuşmasında 28. Meslek Komitesine mensup üyelerin sesi olduklarını belirterek toplantının sorunların çözümü adına verimli geçmesini diledi.

Toplantıda konuşan SATSO Meclis Başkanı Erdem Ercan; “SATSO bulunduğu bölgede ve diğer odalar arasında hizmet kalitesi, üyelerle iletişimi, sorunların çözümüne yönelik faaliyetleri ile önde gelen odalar arasındadır. Her konuda tam olarak yetkisi olmasa da ciddi anlamda etkisi olan, tüm resmi kurumların ana paydaşıdır. Mensubu olduğumuz 28. Meslek komitemiz de Odamızdaki komiteler arasında çok çeşitli meslek grubunun bir arada olduğu bir komitedir. Emlak ve gayrimenkul sektörümüz şehrimizde sürekli canlı kalan, yükselişini sürdüren önemli bir sektör. Özellikle pandemi sonrasında hammadde fiyatlarındaki ve faiz oranlarındaki artışlar, konut arzının düşüklüğü, arazi metrekare fiyatlarındaki yükseliş, kira fiyatlarındaki artış, sektörü ciddi anlamda sıkıntıya soktu. İlimiz özelinde de bu sorunları hepiniz fazlasıyla yaşıyorsunuz. Bizler sorunlarınıza çözüm noktasında elimizden geldiğince gayret ediyoruz. Yeter ki sizler komitemizle iletişimi güçlü tutun. Bizler sizlerin konularını yetki ve sorumluluklar dahilinde çözüme kavuşturmak için buradayız. Her ay gerçekleştirdiğimiz ve başkanlık ettiğim meclis toplantımızda da sürekli kentsel dönüşüm vurgusu yapıyoruz. Olası bir deprem çok yakın olabilir. Kentsel dönüşüm konusunda farkındalık yaratmakta sizlerin de sorumluluğu var.

İnsanın ömrünün neredeyse yarısını geçireceği bir binayı kendisine tanıtan emlak danışmanını, kendisinin pansumanını yapan bir doktor kadar ciddiye almıyorsa hayatını riske atıyor demektir. Dolayısıyla bu mesleği o açıdan da değerli kılmak gerekiyor. Sizdeki veri bir hekimin insana müdahalesi kadar değerlidir. Sizden doğru veri alırsak aslında yaşam bileti de almış olacağız. Ticaret ve kentleşme denince akla ilk gelenlerden biri sizlerin sektörüdür. Hayata dair her sektörün gerçek halini o alışveriş esnasında siz görüyorsunuz. Sadece size müşteri olan, parası olup yanınıza gelen değil hayata dair her alanda deneyimlerinizi paylaşırsanız kaynaklarımızın heba edilmesini de önleyebilirsiniz. Hikayelerini satamadığınız kentin mülkiyetini de satamazsınız. Hikayeler mülkiyetten daha değerlidir. Sürece destek olacağınızdan hiç şüphem yok. Toplantımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum.

Toplantının devamında söz alan komite üyeleri toplantının hayırlı olmasını ve sektörün sorunlarına çözüm üretmek için çabalayacaklarını dile getirdiler.

Komite üyelerinin ardından talep ve görüşlerini dile getiren üyeler; yetki belgesiz danışmanlık yapılması ve bu konuda eğitimler ile kamu spotları yayınlanması, gayrimenkul hukuku konusunda eğitimler, kiracı-ev sahibinin günümüzde daha çok karşı karşıya gelmesi sebebiyle %25’lik tavan artış oranı kuralının kaldırılması, kiracıların ev tutarken ödediği yükün yarı yarıya azaltılması konularını belirttiler.
Haber Tarihi : 7/2/2024
Haber Medya
Paylaş