Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten, çoğunluğunu bilişim ve telekomünikasyon sektör temsilcisi firmaların oluşturduğu 31. Meslek Komitesi Üyeleri, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’ı makamında ziyaret etti.

Komiteden Meclis Üyeleri Necmettin Kırık ve Behlül Bayrak ile Komite Üyesi Ahmet Şehit’ten oluşan heyet İl Milli Eğitim Müdürü Bakırtaş’a yeni görevi için hayırlı olsun dileklerini iletti ve mesleki eğitim, yazılım eğitiminin geleceği gibi birçok konuda fikir alışverişinde bulunuldu.

Meclis Üyesi Behlül Bayrak ziyareti değerlendirerek şunları dile getirdi: “Yeni İl Milli Eğitim Müdürümüz Coşkun Bakırtaş’ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledik.

Sakarya’da iş dünyasının en büyük temsilcisi ve çatı kuruluşu olan Odamızın özellikle nitelikli istihdama yönelik Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birçok iş birliği mevcut. Komitemizin talebi ve Yönetim Kurulumuzun girişimleriyle 2020 yılında Odamız bünyesine verilen bir Bilişim Lisesi projemiz var. Bilişim ve yazılım günümüzün, yarının, geleceğin mesleğidir. Gençleri bu mesleği yönlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz çünkü katma değeri çok yüksek bir meslek, ülkemizin cari açığını kapatacak kapasitede bir sektör dalı. Çünkü iyi bir yazılımcının oluşturamayacağı bir şey yok. Bu nedenle SATSO Adapazarı MTAL’in bünyesindeki bilişim bölümünün önemi yüksek. Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliğimiz devam edecektir.

Ayrıca müdürümüze özellikle stajyerlere yönelik işyeri bulunması, genç kardeşlerimizin stajlarının daha verimli geçmesi adına tavsiyelerimizi ilettik. İş dünyamızın nitelikli personellere, gençlerimizin de parlak bir geleceğe ihtiyacı var. Odamızın bu konudaki çalışmalarına İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Haber Tarihi : 6/6/2024
Paylaş