Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya İmalatçıları ve Malzemecileri Grubu temsilcisi 26. Meslek Komitesi öncülüğünde Sakarya’daki liselerde eğitim gören mobilya bölümü öğrencilerinin bilgilenmesi amacıyla 37. WoodTech Uluslararası Ağaç İşleme Makineleri, Kesici Takımlar, El Aletleri Fuarı’na gezi programı düzenlendi.

26. Meslek Komitesi üyelerinin öncülük ettiği gezi programına Borsa İstanbul Sakarya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Kaynarca Seyfettin Selim MTAL ile Borsa İstanbul Recepbey MTAL Lisesi bünyesindeki mobilya ve iç mekân tasarımı öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

26.meslek komitesi tarafından organize edilen fuar gezisinde öğrencilerin mesleğe yönelik bilgi birikimlerini geliştirmeleri, yeni teknolojileri öğrenmeleri ve mesleklerine aidiyet duygularını geliştirmeleri amaçlandı.

Komite Meclis Üyesi Musa Emre Tever yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Mobilya sektörümüz insanlık var olduğu sürece var olacak, her geçen gün de kendini geliştiren bir sektördür. Her gün yeni teknolojiler, yeni uygulamalar çıkıyor. Sektör gelişiyor ancak kalifiye eleman olmazsa, işini bilen ustalar yetişmezse pek önemi olmuyor. Bu nedenle geleceğin ustaları bizler için çok önemli. Önceden öğrenci kardeşlerimize mobilya fabrikası gezisi düzenlemiştik. Şimdi de fuar gezisi tertip ettik. Amacımız mesleklerinin önemini anlamaları, katma değerini kavramaları ve büyük bir hacme sahip olduğunu göstermektir. Bu sayede daha da sıkı sarılmalarını sağlamış oluyoruz. Onlar bizim için, sektörümüz için çok değerlidir.” dedi.

Haber Tarihi : 21/10/2024
Haber Medya
Paylaş