KARAR:1
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Adana Ticaret Odası'nın 18/01/2018 tarih ve 248 sayılı fire oranı hakkındaki yazısı görüşüldü.
Malumat hasıl olduğuna.28.02.2018/47

KARAR:2
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Ankara Ticaret Odası'nın 22/01/2018 tarih ve 14987869-200.102[200.02.102]E.2410 sayılı 11.MK Fire Oranı hakkındaki yazısı görüşüldü.
Malumat hasıl olduğuna.28.02.2018/47

KARAR:3
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen T.C. Sakarya Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün 18.01.2018 tarih ve 59393403-399-E.208226 sayılı çabuk erişte ve noodle üretiminde fire oranı hakkındaki yazısı görüşüldü.
Malumat hasıl olduğuna.28.02.2018/47

KARAR:4
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Gaziantep Sanayi Odası'nın 08.02.2018 tarih ve 300-309/498 sayılı çabuk erişte ve noodle üretiminde meydana gelen fire oranı hakkındaki yazısı görüşüldü.
Malumat hasıl olduğuna.28.02.2018/47

KARAR:5
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen Nissin Yıldız Gıda Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin çabuk erişte ve noodle üretimindeki fire tespitlerini talep eden 08.12.2017 tarihli yazısına istinaden araştırmalar yapılmıştır.
Konuyla ilgili Odalardan gelen cevaplara istinaden Türkiye genelinde bu konuyla ilgili fire ve zayiat oranlarının daha önce belirlenmediği, Komitemiz tarafından yapılan araştırmalar sonucu benzer sektörlerdeki (ekmek, makarna) veriler de dikkate alınarak çabuk erişte üretimindeki fire oranının % 19,5 olabileceği, noodle üretimindeki fire oranının % 18 olabileceği kanaatimizin Ticaret ve Belgeler Servisi tarafından ilgili firmaya bildirilmesine.28.02.2018/47

KARAR:6
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 22.01.2018 tarih ve 1280 sayılı ekmek tarifeleri hakkındaki yazısı görüşüldü.
Malumat hasıl olduğuna.28.02.2018/47

KARAR:7
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen T.C. Sakarya Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün 16.01.2018 tarih ve 65946185-434.99-E-31252916 sayılı ekmek tarifeleri hakkındaki yazısı görüşüldü.
Malumat hasıl olduğuna.28.02.2018/47

KARAR:8
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü'nün 09.02.2018 tarih ve 385486-434.99-31906023 sayılı ekmek fiyat tarifeleri hakkındaki yazısı görüşüldü.
Malumat hasıl olduğuna.28.02.2018/47

KARAR:9
Odamıza gelen ve komitemize havale edilen Adalılar Kuruyemiş Gıda Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti.'nin kuruyemiş kavurma fire oranları hakkındaki 23.02.2018 tarih ve 2018/54-001 sayılı yazısı görüşüldü. 
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin veritabanında yer alan fire oranları incelenmiş olup, ilgili ürünlerin kavurma işleminden sonraki fire oranlarının;

Sıra Ürün İsmi Kavurma işleminden sonraki Fire Oranı
1- İç Ay Çekirdeği %5 - %7 arasında
2- Kabuklu Ay Çekirdek %6 - %7 arasında
3- Fıstık İçi %7,5 - %8,5 arasında
4- Badem İçi %3,5 - %4 arasında
5- Kaju %3 - %4 arasında

olabileceği kanaatimizin Ticaret ve Belgeler Servisi Tarafından ilgili firmaya bildirilmesine.28.02.2018/47

KARAR:10
Sanayi ve Ar-Ge Servisi Teknik Personeli Ufuk Ali AYGEN'in Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkında hazırlamış olduğu sunum dosyası görüşüldü.
Söz konusu sunum değerlendirilmiş olup, Mesleki Yeterlilik Belgesi hakkındaki sunumun Bilişim ve Planlama Servisi tarafından meslek grubu üyelerimize toplu mail ile gönderilmesin.28.02.2018/47

KARAR:11
Yönetim Kurulumuz tarafından Meslek Komitelerine havale edilen Üye Memnuniyet Anketinin komite ve meslek grubu üyelerimiz tarafından cevaplandırılması hususu görüşüldü.
Odamız Üye Memnuniyet anketi komite üyelerimiz tarafından cevaplanmış olup, meslek grubu üyelerimizin de ankete katılımının sağlanması için komite üyelerimiz tarafından çalışmalar yapılmasına karar verilmiştir.28.02.2018/47

KARAR:12
Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.28.02.2018/47

KARAR:13
Dilek ve temenniler dinlendi.28.02.2018/47
Haber Tarihi : 31/5/2018
Paylaş