KARAR:1
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Odamız üyesi Ümit Ahmet KANBUR’un 01.11.2018 tarihli kantin işletmeciliği azami fiyat tarifesi talebi hakkındaki yazısı görüşüldü.
Söz konusu dilekçeye istinaden yapılan araştırma ve değerlendirmelerde, kantin işletmeciliği faaliyetinde uygulanacak azami fiyat hadleri tespit edilerek,
Simit 100gr. : 1,50TL
Poğaça 80gr. : 1,25TL
150gr. Pizza Tost (50gr. malz.) : 4,00TL
150gr. Tost (Sucuk+Kaşar-40gr. malz.) : 4,00TL
210gr. Tavuk Döneri (100gr. malz.) : 5,00TL
210gr. Et Döneri (100gr. malz.) : 8,00TL
210gr. Köfte (100gr. malz.) : 5,00TL
210gr. Sosisli (100gr. malz.) : 5,00TL
175gr. Hamburger (80gr. malz.) : 4,00TL
Çay ve Oralet (0,7 oz Bardak) : 1,25TL
Çay Büyük (12 oz Bardak) : 1,75TL
Nescafe (0,7 oz Bardak) : 2,00TL
Ayran (Paket) : 1,25TL
0,5lt. Su : 1,00TL
şeklinde belirlenerek Yönetim Kuruluna arzına.28.11.2018/10
KARAR:2
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Sakarya Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığının 07.11.2018 tarih ve 5277 sayılı yazısı görüşüldü.
Yapılmakta olan bir vergi incelemesi kapsamında 2015 yılı için Lokanta ve Restoran İşletmeciliği için karlılık oranının hesaplanma kriterleri: Yiyecek maliyetleri, personel giderleri, sabit giderler, atık maliyetleridir ve ortalama karlılık oranı % 15-20 olarak ilgili kuruma yazı ile bildirilmesine.28.11.2018/10
KARAR:3
Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Sakarya Valiliği İdari Hizmetler Şube Müdürlüğünün 26.11.2018 tarih ve 18363 sayılı yazısı görüşüldü.
Söz konusu yazı içeriğinde dört ayrı listede belirlenen 1000 cal. menülerin fiyatları; Çiğ Fiyatı:12-TL ve Pişmiş Fiyatı:15-TL olarak ilgili kuruma yazı ile bildirilmesine.28.11.2018/10
KARAR:4
15. Meslek Komitesinin talebi ve Yönetim Kurulumuzun onayı ile uygun görülen, gıda güvenliği hakkında yemek üretim tesisleri ile bir toplantı yapılması için 15. Meslek Komitesinin ilk toplantısına, komite üyelerimizin katılmasına.28.11.2018/10
KARAR:5
Sakarya Serdivan bölgesindeki işletmeler için uygulanmakta olan kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunu görüşmek üzere, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Serdivan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Serdivan Belediye Başkanlığından, meslek komitemize Odamız tarafından randevu alınması teklifimizin Yönetim Kurulumuza arzına.28.11.2018/10
KARAR:6
Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.28.11.2018/10
KARAR:7
Dilek ve temenniler dinlendi.28.11.2018/10
Haber Tarihi : 23/12/2018