KARAR:1

Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Odamız üyesi Ümit Ahmet KANBUR’un 01.11.2018 tarihli kantin işletmeciliği azami fiyat tarifesi talebi hakkındaki yazısı görüşüldü.

Söz konusu dilekçeye istinaden yapılan araştırma ve değerlendirmelerde, kantin işletmeciliği faaliyetinde uygulanacak azami fiyat hadleri tespit edilerek,

Simit 100gr.      : 1,50TL 

Poğaça 80gr.      : 1,25TL 

150gr. Pizza Tost (50gr. malz.)   : 4,00TL

150gr. Tost (Sucuk+Kaşar-40gr. malz.)   : 4,00TL

210gr. Tavuk Döneri (100gr. malz.)  : 5,00TL

210gr. Et Döneri (100gr. malz.)   : 8,00TL

210gr. Köfte (100gr. malz.)   : 5,00TL

210gr. Sosisli (100gr. malz.)   : 5,00TL

175gr. Hamburger (80gr. malz.)   : 4,00TL

Çay ve Oralet (0,7 oz Bardak)   : 1,25TL

Çay Büyük (12 oz Bardak)   : 1,75TL

Nescafe (0,7 oz Bardak)    : 2,00TL

Ayran (Paket)     : 1,25TL

0,5lt. Su     : 1,00TL

şeklinde belirlenerek Yönetim Kuruluna arzına.28.11.2018/10

KARAR:2

Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı Sakarya Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığının 07.11.2018 tarih ve 5277 sayılı yazısı görüşüldü.

Yapılmakta olan bir vergi incelemesi kapsamında 2015 yılı için Lokanta ve Restoran İşletmeciliği için karlılık oranının hesaplanma kriterleri: Yiyecek maliyetleri, personel giderleri, sabit giderler, atık maliyetleridir ve ortalama karlılık oranı % 15-20 olarak  ilgili kuruma yazı ile bildirilmesine.28.11.2018/10

KARAR:3

Odamıza gelen ve Komitemize havale edilen  Sakarya Valiliği İdari Hizmetler Şube Müdürlüğünün 26.11.2018 tarih ve 18363 sayılı yazısı görüşüldü.

Söz konusu yazı içeriğinde dört ayrı listede belirlenen 1000 cal. menülerin fiyatları; Çiğ Fiyatı:12-TL ve Pişmiş Fiyatı:15-TL olarak ilgili kuruma yazı ile bildirilmesine.28.11.2018/10

KARAR:4

15. Meslek Komitesinin talebi ve Yönetim Kurulumuzun onayı ile uygun görülen, gıda güvenliği hakkında yemek üretim tesisleri ile bir toplantı yapılması için 15. Meslek Komitesinin ilk toplantısına, komite üyelerimizin katılmasına.28.11.2018/10

KARAR:5

Sakarya Serdivan bölgesindeki işletmeler için uygulanmakta olan kapanış saatlerinin yeniden düzenlenmesi konusunu görüşmek üzere, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Serdivan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Serdivan Belediye Başkanlığından, meslek komitemize Odamız tarafından randevu alınması teklifimizin Yönetim Kurulumuza arzına.28.11.2018/10

KARAR:6

Meslek grubumuz ile ilgili genel sorunlar tartışıldı.28.11.2018/10

KARAR:7

Dilek ve temenniler dinlendi.28.11.2018/10

Haber Tarihi : 23/12/2018
Paylaş