Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyetlerini yürüten Otomotiv ve Yedek Parça Ticareti Meslek Komitesi (21. Meslek Komitesi) aylık olağan toplantısında Sakarya İkinci El Oto Galericiler Sitesi ile ilgili değerlendirmede bulundu.

2019 yılında temeli atılan ve iki ay sonra inşaatı tamamlanacak olan site ile ilgili yapılan çalışmalar değerlendirilirken Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 2. el Oto Galericiler Sitesi ile ilgili de görüş alışverişinde bulunuldu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve 21. Meslek Komitesi Üyesi Talip Kuriş 2. El Oto Galericiler Sitesi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 2. el Oto Galericiler Sitesi ile ilgili basında yer alan haberlere istinaden, üyelerimizin talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız ile bir görüşme gerçekleştirdik.

Sakarya Oto Galericileri Toplu Yapı Kooperatifi Başkanı Levent Balı’n da bulunduğu  ziyarette, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası girişimleriyle başlayan ve 2021 yılında tamamlanması planlanan, SATSO Binasının karşında inşası devam eden 2. El Oto Galericiler Sitesi ile ilgili bilgi verdik.

Görüşme neticesinde toplam 112 galeriden oluşan ve 2 ay sonra inşaatı tamamlanacak olan 2. El Oto Galericiler Sitesi tamamlandıktan sonra, üyelerimizden gelen arz ve talebe göre sürecin izlenerek Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle bir sitenin daha oluşturulması yönünde ileri tarihte bir karar verilecektir. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Galericiler Sitesi şu an için gündemden çıkarılmıştır.  

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Oto Galericileri Toplu Yapı Kooperatifi, işbirliği ile yürütülen Sakarya Oto Galericileri Sitesi’nin sadece Sakarya’ya değil, Marmara bölgesinde sektörel bir merkez oluşturması hedefiyle yola çıkıldı.

Yaklaşık 33 bin 600 metrekare alanda 112 iş yeri ile sitemiz sektörel anlamda da güzel bir ticari kümelenme örneği oluşturacak”

Haber Tarihi : 15/1/2021
Haber Medya
Paylaş