Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten, Otomotiv ve Yedek Parça Ticareti sektörü temsilcilerinin oluşturduğu 21. Meslek Komitesi aylık olağan toplantısını video konferans eşliğinde gerçekleştirdi.

Söz konusu toplantıya Komite Başkanı Ziya Kural, Başkan Yardımcısı Mustafa Buruşoğlu, Komite Üyesi Ömer Bayrak ile Komite Yedek Üyesi Erkan Eminoğlu ve beraberinde davetli olarak Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Öğr. Gör. Samet Çelebi iştirak etti.

Toplantıda SATSO'nun ortak olduğu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı desteği ile  Arifiye Meslek Yüksek Okulunda "Motor Testi ve Simülasyonu Laboratuvarı Kurulması Projesi" hakkında Öğr. Gör. Samet Çelebi tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirilerek meslek komitesi üyelerinin görüş ve önerileri değerlendirildi. 

Proje kapsamında otomotiv sektöründe ihtiyaç duyulan mesleki eğitim becerisine sahip nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek ve bölgenin rekabet gücünü arttırmak için mevcut otomotiv teknolojisi öğrencilerinin uygulama becerilerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. 
Haber Tarihi : 8/4/2021
Haber Medya
Paylaş