Sayın Üyemiz,

Odamız tarafından T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” (Ur-Ge) kapsamında firmalarımızın sektörel olarak yurtdışına açılmaları amacıyla Ur-Ge Projeleri planlanmaktadır.

Proje kapsamında firmaların, gelişme hızı yüksek ve Türkiye’nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere yönelik ihracatlarının sürdürülebilir olarak artırılmasının sağlanması, şirket içi yapılanmanın ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, şirketlerin ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması, şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında üyelerimize yönelik ortak ihtiyaç analizi, ortak öğrenme (eğitim ve danışmanlık) ve ortak pazarlama (tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme) gibi ihracata yönelik faaliyetler düzenlenecektir. Proje maliyetlerinin %75’i Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanmaktadır. Odamız organizatörlüğünde yürütülecek olan Ur-Ge projesinde yer almak üyelerimizin linkteki ön kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. 
  
URGE Projesi Ön Kayıt Linkihttps://tr.surveymonkey.com/r/J88LP6G

Not: İstenilen şartlarda firma sayısına ulaşıldığı takdirde proje başvurusu yapılacaktır. 


Duyuru Tarihi : 28/7/2022
Paylaş