07 Temmuz 2023 Cuma Günü gerçekleştirilecek olan Sakarya İli sigorta acenteleri il delegeliği seçimlerinde kullanılacak oy pusulası ile ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıdaki gibidir.

İcra Komitesi üyeliği seçim sandıklarının yer ve sayısı ile oy kullanma süresi, oy pusulasının şekli ve seçimle ilgili diğer hususlar seçim sandık kurulu tarafından belirlenir.

Oy pusulalarına gerçek kişi acentelerin ad ve soyadları, tüzel kişi acentelerin ise ticaret ünvanı ve temsilcisi gerçek kişinin adı ve soyadı ile birlikte yazılır. (Temsilcinin TOBB Sigortacılık sisteminde Müdür, Genel Müdür veya Genel Müdür Yardımcısı olarak kayıtlı olması gerekir). 
- Aday adaylarının yanına sıra numarası konulmaz, konulmuş ise bunlar tercih sırasını göstermez. 
- Oy pusulası hazırlanmasıyla ilgili ve Örnek oy pusulası ektedir. 

Oy pusulalarının tasnifinde uygulanacak esaslar şunlardır; 

a) Seçim sandık kurulunca verilen mühürlü zarftan başka zarfa konulmuş pusulalar geçersiz sayılır.  

b) Seçmenlerin adını, soyadını, imzasını ve siyasi hüviyetini belli edecek herhangi bir alamet veya işaret taşıyan zarfların içerisinden çıkan oy pusulaları geçersiz sayılır.  

c) Okunabilen ve seçilme yeterliliğini haiz olanlara verilenler hariç, ihtiva ettikleri adlardan hiçbirisi sandık kurulunca okunmayan oy pusulaları geçersiz sayılır. 

ç) Aynı zarftan çıkan muhtelif adlar taşıyan birden fazla oy pusulaları geçersiz sayılır.  

d) Bir zarftan aynı adları taşıyan birden fazla oy pusulası çıkması halinde bunların bir tanesi geçerli sayılır, diğerleri imha edilir. 

e)  Bir oy pusulasında seçilme yeterliliğini haiz olanlarla olmayanların adları bir arada yazılı ise, seçilme yeterliliğini haiz olmayanların adları okunacak şekilde çizildikten son­ra diğer şahısların oyları geçerli sayılır. 

f) Tüzel kişi unvanı ile gerçek kişi temsilcisinin adı-soyadının birlikte yazılmaksızın yalnızca birinin ismi/unvanı yazılmış olduğunun tespit edilmesi halinde bu isim/unvan çizilerek diğer kişilerin oyları geçerli sayılır.  

g) Oy pusulasında aday listesinde olmayan bir kişinin isminin bulunması halinde bu isim çizilerek, diğer şahısların oyları geçerli sayılır. 

ğ) Seçmenin hüviyetini veya oyunu belli edecek herhangi bir işaret, kayıt, ibare taşıyan zarfın içindeki oy pusulaları geçersiz sayılır.  
Duyuru Tarihi : 16/6/2023
Paylaş