Sayın Üyemiz,

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Odamıza iletilen yazıda Birlik tarafından koordine edilen Avrupa Atık Azaltım Haftası (European Week for Waste Reduction – EWWR) girişiminin bu yılki etkinliğinin 18-26 Kasım 2023 tarihlerinde “Ambalajlar” teması ile gerçekleştirileceği bildirilmiştir.

Atık azaltma, malzemelerin yeniden kullanımı ve maddesel geri kazanım stratejileri hakkında farkındalık oluşturmayı 2009’dan beri temel amaç edinen EWWR, atık yönetimi kapsamında üç temel faaliyet temasına (Azaltma-Yeniden Kullanma-Geri Dönüştürme) odaklanmaktadır. Avrupa Atık Azaltma Haftası, bir hafta boyunca sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi hakkında bilinçlendirme eylemlerinin uygulanmasını teşvik etmeyi amaçlayan Avrupa çapında bir girişimdir. Belediyeler, kamu kurumları, atık yönetim şirketleri, özel şirketler, sivil toplum örgütleri, okullar ve üniversitelerin yanı sıra vatandaşların da bireysel olarak EWWR'ye başvurmak suretiyle katılımları mümkün olup tüm detaylar https://www.marmara.gov.tr/tr/ewwr2023 adresinde yer almaktadır.

EWWR hakkında bilgilendirme yapmak ve ne tür faaliyetler gerçekleştirilebileceği üzerine istişarelerde bulunmak üzere 17 Ekim 2023 Salı günü 14:00-16:00 saatleri arasında Marmara Belediyeler Birliği tarafından çevrimiçi çalışma toplantısı gerçekleştirilecektir. Söz konusu çevrimiçi toplantıya http://mbb.bb/ewwr23koord bağlantısı ile kayıt yapılmaktadır.

Duyuru Tarihi : 16/10/2023
Paylaş