Alibaba.com Hakkında:

Alibaba.com, dünya çapında lider konumda olan bir işletmeler arası (B2B) ihracat platformudur. 205 ülkede 450 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan bu platform, günde 600 binin üzerinde satın alma talebini, komisyon ya da aracılık hizmeti olmadan, alıcıları ile satıcıları doğrudan bir araya getirerek karşılamaktadır.

Turkiye.Alibaba.com Hakkında:
Şubat 2024'te faaliyete geçen Turkiye.Alibaba.com, Türk satıcıları öne çıkarmak amacıyla Alibaba.com'un bir alt sitesi olarak kurulmuş olup, ürün arayan alıcıların doğrudan Türk üreticiler ile buluşmalarına olanak tanır. Bu site aracılığıyla, Türk üreticilere daha fazla rekabet şansı sunulmuştur.

Projenin Amacı:
Bu proje, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri arasında e-ihracat farkındalığını artırmak ve 3 aylık servis üyelikleri süresince ürünlerine özel yabancı alıcılar ile buluşmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmıştır.

Proje Katılımcıları:
Projeye, çeşitli sektörlerden üretim yapan firmalar davet edilmektedir. Katılım için uygun sektörler arasında hırdavat, kozmetik, otomotiv aksesuarları, inşaat malzemeleri, kırtasiye, elektronik, ev ve yaşam ürünleri, sağlık ve kişisel bakım ürünleri gibi geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Katılımcı firmalar, herhangi bir ürün grubunda 5’ten fazla farklı çeşit üretim yapmalı ya da birden fazla ürün grubunda toptan ticaret yapmalıdırlar. Kontenjan 60 firma ile sınırlıdır ve sadece belirtilen şartları sağlayan firmaların başvuruları kabul edilecektir. Kontenjan dolduğunda başvurular kapatılacaktır.

Projenin Uygulanışı:
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri arasından seçilecek 60 istekli firmaya, gerekli eğitimlerin verilmesinin yanı sıra 3 aylık ücretsiz Türkiye.Alibaba.com satıcı üyeliği sağlanacaktır. Bu süreçte, firmaların platform üzerindeki performanslarının izlenerek e-ihracat müşterilerine ulaşmaları amaçlanmaktadır.

Proje Planı:
Alibaba.com ve Turkiye.Alibaba.com tanıtımı (45 dakika).
Turkiye.Alibaba.com'da nasıl mağaza açılır ve mağaza açılışı (45 dakika).

Mağaza açılışlarını tamamlayan ilk katılımcılara verilecek eğitimler:
Turkiye.Alibaba.com'a nasıl ürün yüklenir (Eğitim süresi: 1 saat).

Turkiye.Alibaba.com'da ihalelere nasıl katılınır (Eğitim süresi: 30 dakika).
Alibaba.com'dan gelen müşteri taleplerine nasıl cevap verilir (Eğitim süresi: 30 dakika).

İlgilenen firmalar, aşağıdaki bağlantı aracılığıyla katılım başvurularını yapabilirler. Proje katılımcılarının belirlenmesinin akabinde eğitim tarihi ve programı katılımcılara bildirilecektir.

Başvurmak için: https://tr.surveymonkey.com/r/JGSLFHJ

Duyuru Tarihi : 22/3/2024