Sayın Üyemiz,

Türk Tasarım Danışma Konseyi'nin hazırladığı ve Kasım 2014'te yürürlüğe giren "Tasarım Strateji Belgesi ve Eylem Planı (2014-2016)" Hedef 4, Faaliyet 1'de belirtilen "Türkiye'nin tasarım envanterinin hazırlanması" çalışmasının Birlik ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) sorumluluğunda yürütüldüğü bildirilmiştir.

Envanterin amacının, Türkiye'de endüstriyel tasarım faaliyetinin insan kaynağı ve ekonomik açılardan hacmi, faaliyetlerin hangi sektörlere dağıldığı, endüstriyel tasarımcıların mesleklerini nasıl icra ettikleri, uzmanlık alanları ve gelir durumlarını araştırmak olduğu ifade edilmiştir. Hazırlanacak envanterin, devlet desteklerine, vergi teşviklerine ve Türk Tasarım Danışma Konseyi'nde yapılacak çalışmalara temel oluşturacağı belirtilmiştir.

Bu doğrultuda; bünyesinde endüstriyel tasarım faaliyeti bulunduran veya endüstriyel tasarım hizmeti alan üretim veya pazarlama firmalarına, endüstriyel tasarım hizmeti veren ofis veya şirketlere, dört yıllık endüstri ürünleri tasarımı veya endüstriyel tasarım bölümlerini bitirmiş tasarımcılara yönelik hazırlanmış anketlere Birliğimiz web sayfasındaki (www.tobb.org.tr) "Endüstriyel Tasarım Envanteri Anketleri için tıklayınız." adlı bölümünden ulaşılabilirsiniz.

Üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Yiğit ATEŞ

İlgili yazıya ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

[{HTMLVIEW}]

[{UNSUBSCRIBE}]