DEİK / Türk-Mısır İş Konseyi tarafından 23-26 Ekim 2010 tarihleri arasında TOBB ve DEİK  Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Kahire ve İskenderiye'ye bir işadamları heyet ziyareti gerçekleştirilecektir.

Söz konusu ziyaret çerçevesinde;

-        23 Ekim 2010 tarihinde İskenderiye'de Mısır Ticaret Odaları Federasyonu ve İskenderiye Ticaret Odası işbirliği ile Türk-Mısır İşadamları Toplantısı,

-       25 Ekim 2010 tarihinde Kahire'de  İş Konseyinin Karşı Kanat Kuruluşu olan Mısırlı İşadamları Derneği (EBA) ve Mısır Ticaret Odaları Federasyonu işbirliği ile 11. İş Konseyi Ortak Toplantısı

düzenlenmesi planlanmaktadır. Söz konusu toplantıları Mısır Ticaret ve Sanayi Bakanı Rachid Mohamed Rachid ile Mısır Yatırım Bakanı Dr. Mahmoud Mohieldin'in de onurlandırması beklenmektedir.

Hedef pazarlarımızdan biri olan Mısır'la 2007 yılında yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşmasının da etkisiyle 2009 yılında toplam ticaret hacmimiz 3,2 milyar dolara, ihracatımız 2,6 milyar dolara ulaşmış; Mısır'daki yatırımlarımızın miktarı ise 1,5 milyar doları bulmuştur. Türk yatırımcılar açısından yükselen bir ülke konumunda olan Mısır'ın Nitelikli Sanayi Bölgelerinde üretim yapan tekstil firmaları ABD'ye gümrüksüz ve kotasız ihracat yapma imkanına sahiptir. Ayrıca, Mısır Doğu ve Güney Afrika Ortak Pazarı (COMESA) ve Büyük Arap Ülkeleri Serbest Ticaret Bölgesi (GAFTA) üyesidir.

Bu çerçevede Kahire ve İskenderiye'nin önde gelen işadamları ile bir araya gelme, Mısır'daki iş ve yatırım olanaklarını keşfetme fırsatı sunacak olan söz konusu ziyarete katılmak isteyen firmaların Odamızın İç ve Dış Ticaret Servisinden edinebilecekleri başvuru formunu eksiksiz doldurarak, konaklama, uçuş bileti, toplantı, yemekler ve transfer giderlerinin karşılanmasını teminen tespit edilecek katılım ücretine mahsuben 500 Euro Avans ücretinin T.C. İş Bankası Beyoğlu Şubesi (1011) DEİK Afrika İş Konseyi 3314642 No'lu Euro hesabına (Swift: ISBKTRISXXX / IBAN No: TR100006400000210113314642) yatırıldığını gösteren katılımcının isminin de kayıtlı olduğu ödeme dekontuyla birlikte, en geç 24 Eylül 2010 tarihine kadar DEİK'e (Bahar Kavala, Tel: +90 212 339 50 32; Faks: +90 212 270 35 92 e-posta: [email protected]) iletmeleri gerekmektedir.

Duyuru Tarihi : 23/9/2010