Sayın Üyemiz,

Uluslararası ticaretin gün geçtikçe daha da önemli olduğu ve uluslararası pazarlarda rekabetin giderek arttığı günümüz ekonomisinde Odamız, üyelerimizin ihracatlarını artırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), ihracat yapma isteğinde olan firmalar veya hali hazırda ihracat yapan ve ihracat departmanlarını güçlendirmek isteyen firmalara destek olmak için Sakarya Çalışma İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR), Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) işbirliği ile "ULUSLARARASI TİCARET ELÇİLERİ PROJESİ "ni geliştirmiştir. Projenin ilk dönemi Şubat- Ağustos 2019 tarihleri arasında başarıyla uygulanmış ve tamamlanmıştır. Eylül döneminde 2. Etabı başlayacak olan proje için firma başvuruları alınmaya başlanmıştır. 

Proje kapsamında; 

• Uluslararası ticaret konusunda kariyer yapmak isteyen aday havuzu oluşturulacaktır. – İhracat personelinizi bu havuzdaki adaylardan da seçebilirsiniz dilerseniz kendi uygun gördüğünüz personeli de istihdam edebilirsiniz. 
• Mülakat yaptığınız ve firmanızda istihdam etmek istediğiniz personeller projeye dahil edilecek ve İŞKUR işlemleri yapılacaktır. 
• Firmada göreve başlayacak personellerin işe girişleri İŞKUR tarafından yapılacak ve 6 aylık maaşı (Asgari Ücret üzerinden), İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi ve Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Firmaların, bu harçlık dışında personellere personelin eğitim ve deneyim düzeyine göre en az 500 TL ilave ödeme yapmaları gerekmektedir.) 
• İlgili personellere Odamızda, alanında uzman SAÜ ve SUBÜ Öğretim Görevlileri tarafından ileri düzey Uluslararası Ticaret Eğitim süreci başlayacaktır. 
• Personellere bu 6 ay boyunca tecrübeleri ile destek verecek, haftalık karşılaştıkları güçlükleri aşmada yardımcı olacak Uluslararası Ticaret Mentörleri atanacaktır. 

PROJEYE SON BAŞVURU TARİHİ 11.09.2019 OLUP EKTEKİ TALEP FORMUNU DOLDURARAK [email protected] ADRESİNE GÖNDERMENİZ GEREKMEKTEDİR.

Projenin planlanan 6 aylık süresi sonunda firmaların en az %50 istihdam zorunluluğu bulunmaktadır. Örneğin proje uygulama süresinde İŞKUR 3 kişinin sigortasını ve maaşını ödediyse (4 x %50 = 2 kişi istihdam zorunluluğu
bulunmaktadır.)


Projenin tanıtım sayfalarını aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://www.satso.org.tr/proje/10/uluslararasi-ticaret-elcileri-projesi-ute.aspx
http://utep.sakarya.edu.tr/

Proje hakkında yorumlara aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.
http://utep.sakarya.edu.tr/tr/icerik/16057/82555/katilimci-gorusleri

Proje hakkında sıkça sorulan sorulara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
http://utep.sakarya.edu.tr/tr/icerik/15957/81893/sikca-sorulan-sorular

Projenin tanıtım videosuna aşağıdaki linkden ulaşabilirsiniz.
https://youtu.be/0S9ehvpMopM

Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için sorularınızı [email protected] adresine sorabilirsiniz.

Proje broşürü yazı ekinde bilgilerinize sunulmuştur.
Projeye başvurmak için ekteki talep formunu [email protected] adresine göndermenizi rica ederiz.

Saygılarımızla,


Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası


Talep Formuna ulaşmak için tıklayınız.
Broşüre ulaşmak için tıklayınız.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın tüm duyurularına ulaşmak için tıklayınız.

 

SATSO Mobil Uygulama
 Apple Store  Google Play
 
Sosyal Medya Hesaplarımız
 Instagram  Twitter  Facebook  Youtube  Linkedin
Duyuru Tarihi : 3/9/2019
Paylaş