Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısının bu ayki konuğu Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu oldu.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul tarafından karşılanan Zeki Toçoğlu, Sakarya ticaret ve sanayi önderleriyle Sakarya'yı konuştu…

Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasında Peker geçtiğimiz ay gerçekleştirilen yerel seçimlerin ilimiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını dileyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na katılımından dolayı teşekkür etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da Başkan Zeki Toçoğlu'na katılımından dolayı teşekkür etti. Kösemusul konuşmasında “Biz birlikte güçlüyüz, her türlü projede kentimiz için paydaş olacağız ve sinerjimizi her zaman yüksek tutacağız” dedi.

Meclis Üyelerinin sorularını yanıtlamak kentin sorunlarına yönelik görüş alışverişinde bulunmak üzere SATSO Meclis Toplantısına katılan Zeki Toçoğlu yaptığı konuşmada yerel seçimlerin ardından hızlı bir şekilde çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini ifade ederek

“Yerel seçimlerin ardından her kesime hizmet etmek için işin başındayız. Şehri ileri götürmeye gayret edeceğiz. Bu seçimle birlikte sorumluluklarımızın biraz daha arttığı bir dönemdeyiz elde ettiğimiz başarı ve sonuç bizi daha fazla sorumluluk almaya ve çalışmaya sevketti.” dedi.

Toçoğlu konuşmasının devamında Sakarya sivil toplum örgütleri ile ve şehirdeki diğer yöneticilerle sağlanan birliktelik ve uyumla ciddi bir yol katetti. Hepimiz bu şehrin gelişmesi için çalışıyoruz, bu birliktelik güç ve sinerjiyle kent adına önemli kazanımlar da sağladı. Halk adına da olumlu bir hava yaratmanın gayreti içindeyiz. Birçok projede paydaşız, şehrin aktörlerinin şehrin menfaati adına birlikte fotoğraf vereceklerini göstermek adına da bu birliktelik çok önemli.

Biz, şehrin yaşam standardını yukarı çekmenin gayreti içindeyiz ve iş dünyamızın da bu gayrete katkı vermesini bekliyoruz. İstihdam sağlayanların yönetime iştirak etmesi ile gelişir sosyal projelere daha fazla katkı sağlamak için artık biraz daha öne çıkmalıyız artık şehirler rekabet ediyor geriye düşmemek için beraber çalışmalıyız, standardı yükseltiriz, sağlıklı bir ortam var biraz daha gayret etmeliyiz.

SATSO ile, sanayiye doymuş bölgelerden Sakarya'ya doğru kuruluşların gelmesi sürecinde titizlik göstererek, sanayinin düzenli ve disiplinli konuşlanması için gerekli tedbirleri aldık. SATSO ile sürekli irtibat halindeyiz baskılara maruz kalsak da seçici davranıyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu konuşmasının ardından, Meclis Üyeleri; Kadir Savaş, İzzet Dönmez, Abdurrahman Çakar, Enver Tok, Adem Bilgen, Seçkin Sezer Hüseyin Emanet, Kenan Karaca, Behlül Bayrak, Vahap Gün'ün sektörel ve şehrin gelişimine yönelik sorularını yanıtladı.

Kat yüksekliği ve emsal değeri konusunda bilgi talebine istinaden şehrin imar çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi.  Depremden sonra ilgililerin yaptığı etüd çalışmaları üzerine Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 2 kat sınırlaması getirildi. Bugün Çevre ve şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda olan ve iptal edilen genelge ile de yetkilendirmeyi Büyükşehir Belediyesine verdi. Sakarya olarak bu konuda bir standart yakaladık bunu bozmamalıyız. Mühendislik olarak hesaplandığında yapılabilecek mimariye itirazımız yok ama biz ortalamanın peşindeyiz. Emsal değerin şu anda ne olacağını söyleyemem netleşmedi ama emsal şu anda 1,20 olabilir” dedi..

Kentsel Dönüşüm çalışmaları hakkındaki soruları yanıtlayan Toçoğlu “Kentsel dönüşümü ilçe belediyeleri götürüyor biz destek sağlıyoruz. Özellikle bizim şartlarımızda kentsel dönüşüm çok zordur mal canın yongasıdır çünkü. Herkesi ikna etmek kolay değil ama vazgeçmek yok. Kentsel dönüşüm şehirleşme adına önemli bir çalışmadır” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu “Yeni yatırımlar ve girişimler için müteşebbislerden de destek bekliyoruz. Şehrin vizyonu için halkın yenilikçiliğe açık olması ve algısının değişmesi gerekmektedir. Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor, müteşebbislerin kendilerini aşarak yenilikçi girişimlerde bulunmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

İnşaat malzemecileri sanayi bölgesi ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Toçoğlu  “Yer konusunda sıkıntı yaşıyoruz.  Ancak sanayi bölgesi için Dağdibi'nde bir alanı planlıyoruz. İşyerlerinin şehir dışına çıkması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

EtBalık Kurumu'nun çevresel koku kirliliği yaratması hususunda gelen tepkileri haklı bulduğunu belirten Toçoğlu TOKİ ve Et Balık Kurumu arasında görüşmeler devam ediyor. Et Balık Kurumu başka bir alana taşınacak, o bölgeye TOKİ Yerleşim alanı yapacak.  Sakarya Park etrafında şehrin girişinde bu tür koku kirliliğinin önlenmesi için tedbirlerini almaları gerekmektedir.

Şehir Merkezinde yapılacak stadyum projesinin de henüz netlik kazanmadığını belirten Toçoğlu, TOKİ'nin projesi konusunda gündemde olan konu başlıklarının söz konusu olmadığını belirtti.

 

Haber Tarihi : 30/4/2014
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::