Bu yıl 11.si düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Sakarya’ya gelen misafir öğrenciler, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Gürcistan, Kırgızistan, Ukrayna, Tataristan, Azerbaycan ve Arnavutluk, Belçika, Kazakistan, Malezya, Endonezya, Ukrayna delegasyon temsilcilerini SATSO Meclis Salon’unda ağırlayan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci “hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasında barış vurgusu yaptı.

Yılgenci yaptığı konuşmada “Ülkeler arası ilişkilerin gelişmesi ve sürekliliğinde ekonominin payı büyüktür. Günümüzde ekonomi alanındaki ilişkiler kültürel ilişkilerin önüne geçmiş durumdadır. Bu doğrultuda gelecekte ülkelerin ekonomisini temsil edecek ulusal ve uluslararası platformda büyümeye katkı sağlayacak olan yeni nesli Odamızda ağırlıyor olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Biz Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak öncelikli görevimizdir. Bunun yanı sıra kültürel gelişim anlamında da sosyal sorumluluk çalışmalarının da her zaman destekçisi olmaya gayret ediyoruz. İlimizin gelişiminde katma değeri ve teknolojisi yüksek ürünler üretmek hedefiyle tarıma ve ekolojik dengeye zarar vermeyen sanayileşmeden yanayız. Uluslararası ilişkiler de ticari ilişkilerin gelişmesinde barış ortamının da büyük önem teşkil ettiğine inanıyoruz. Dünyada barış ve huzur ortamının, dostluğun hakim olmasını temenni ediyoruz. Barışın ve dostluğun dünya çocuklarının omuzlarında yükseleceğine ve perçinleneceğine inanıyoruz. Bu vesile ile tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tekrar kutluyorum” dedi.

SATSO Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’nin konuşmasının ardından festival kapsamında çeşitli ülkelerden Sakarya’ya gelen çocuklar Meclis Başkanlık Divanı’na oturarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Sakarya’yı çok beğendiklerini ifade eden çocuklar 23 Nisan ile ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirerek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Sakarya’da bulunuyor olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

 

Günün anlam ve önemine ithafen konuk çocuklara hediye takdiminde bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci’ye öğrenciler de ülkelerinin simgesi yöresel hediyeler takdim ettiler.

 

Haber Tarihi : 24/4/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::