Sigortacılığın geliştirilmesi, sigortacılık bilincinin oluşturulması amacıyla belirlenen “Sigorta Haftası” kapsamındaki etkinlikler bu yıl Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı başta olmak üzere Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi işbirliği ile başladı.

Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik açılış töreni,  Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde başta Vali Hüseyin Avni Coş olmak üzere, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve daire müdürleri, SATSO Meclis üyeleri, 16. Meslek Komitesi Üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Etkinlikte neler var?

Program kapsamında AFAD bilgilendirme standı, İl Emniyet Müdürlüğü Kazalı Araç Simülatörü ve bilgilendirme standı, İtfaiye Müdürlüğü bilgilendirme standı, 112 Hızır Acil Hizmetleri bilgilendirme standı, Kızılay Sakarya Şubesi Kan bağış etkinliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci ziyaret programı, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin Deprem Tırı, SATSO standı yer aldı.

Kösemusul’dan Teşekkür

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, sigorta gibi önemli ve farkındalık oluşturulması gereken bir konu üzerinde böyle ciddi ve geniş katılımlı bir etkinliğe öncülük ettikleri için gayretli çalışmalarından dolayı 16. Meslek Komitesine ve katkı sağlayan tüm kurumlara teşekkür etti.

Afete Her An Hazırlıklı Olmalıyız

Kösemusul konuşmasının devamında, “Sigorta Haftası, ülkemiz ve ilimizde sigorta bilincinin oluşturulmasının yanı sıra doğal afetlerin doğrudan ya da dolaylı olarak neden olduğu maddi ve manevi kayıplar da afet yönetiminin ve koordinasyonunun ülkemiz için ne kadar önemli olduğunu da ortaya koymaktadır. Deprem, kaza, afet her an gelebilir bu konuda bilinçli ve duyarlı olmalıyız. Sloganımız oldukça anlamlı Yarınlarımızı unutmamalı geleceğimizi güven altına almak için sigorta bilincini oluşturmalı ve var olanı geliştirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Vali Coş Öğrencilerle Buluştu

Açılış konuşması için kürsüye davet edilen Vali Hüseyin Avni Coş ise “Yeni neslin sigorta konusunda neler düşündüğünü bilmek isterim” diyerek öğrencilere sigorta denilince ne düşündüklerini sordu. Öğrenciler genel olarak sigortayı sahip oldukları kıymetleri korumak ve garanti altına almak için bir güvence olarak gördüklerini belirttiler.

Depremi Tekrar Yaşadılar

Açılış töreninin ardından standları tek tek ziyaret eden heyet, özellikle Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin Deprem Tırı’na binerek 7,4 şiddetinde deprem sarsıntısını yaşadılar. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi akademisyenleri tarafından verilen kısa bilgilerde depremlerin değil insanların bilinçsizliği sebebiyle fazla can kayıpları yaşandığını ifade ettiler. “Bir deprem ülkesinde yaşıyoruz, depreme uygun yaşam alanları dizayn etmeli, deprem gerçeğinin bilinci ile hareket etmeliyiz.” dendi.

Sigorta Haftası nedeniyle açılan SATSO Standında haftanın önemi ile ilgili açıklamada bulunan 16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Zafer Yıldırım ise “Ülkemizde sigortacılığın geliştirilmesi ve sigorta bilincinin artırılması amacıyla Mayıs ayının son haftası “Sigorta Haftası” olarak kutlanmaktadır. Sigorta bilincinin artırılması için sigorta poliçesine ihtiyacımızın olduğu zamanlara vurgulama yaparak öncelikle afet, acil durumlara müdahale ve acil durumlarda yapılması gerekenleri en iyi şekilde bilip uygulamalıyız.” şeklinde konuştu.

 

Haber Tarihi : 26/5/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::