Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya ÜniversitesiADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenen Girişim Atölyesine katılan ve 108 iş fikri arasında seçilerek ilk 20 iş fikri içerisine girmeyi başaran fikirler final sunumuna çıktı.

 

Girişim Atölyesi geçtiğimiz aylarda Sakarya Üniversitesi’nde okuyan girişimci öğrencilere destek olmak amacı ile bir çağrıya çıkmıştır. Çağrı’nın bu yıl ki sloganı “Dostu Düşmanı Kıskandıracak Teklif” oldu. Bu kapsam da çağrıya SAÜ ’den 108 iş fikri başvurusu yapıldı. 108 iş fikrini değerlendirme kurulu değerlendirip, 20 iş fikrine kadar seçim yapıldı.

Girişim Atölyesi’ne (ön kuluçka programı) girişimci seçmek amacıyla düzenlenen hızlandırma programı, iyi ve başarılı girişimcilerin mentörler, müşteriler, iş ortakları ve melek yatırımcılarla ortak çalışmasını amaçlayan bir programdır.

Girişim Atölyesi’nde 5 hafta boyunca girişimcilere yoğun bir şekilde eğitim ve mentorluk hizmeti sunuldu. Bu 5 hafta boyunca programa katılmaya hak kazanan girişimlerle birebir çalışılarak  Silikon Vadisi’nde de yaygın bir şekilde kullanılan iş modeli geliştirme ve yalın girişim gibi metodolojilerin kullanılmasıyla var olan iş modelleri üzerinde geliştirme yapılarak yenilikçi ve üretici çözümlerin oluşturulmasına destek olunmaktır. Girişim Hızlandırma Programı Marka’nın Teknik Destek çağrısı kapsamında “Girişimciler için Eğitim ve Mentörluk” projesi ile 15.000 TL’ye kadar desteklenmiştir.

Final Programı’na yoğun ilgi

Farklı kulvarlar ve farklı yapılar üzerine kurgulanmış 20 İş Fikri, 11 Haziran 2015 Perşembe günü Sakarya Üniversitesi Teknokent Binasında Melek Yatırımcı ve İş Adamları ile buluştu.

 

İş fikirlerini değerlendirmek üzere alanlarında uzman değerli jüri üyeleri;  Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, KOSGEB İl Müdürü İsmet Yılmaz, TURKRED Kurucusu Ali Caner Ateş, CAZ Bilişim Kurucusu Zafer Güler ve stratejik ortaklık yürüttüğümüz SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Alican Sak fikirleri değerlendirdi.

Aynı zamanda etkinliğe Sakarya Teknokent bünyesinde bulunan firma sahipleri, SATSO Sakarya Genç Girişimciler Kurulu, Sakarya MÜSİAD Şubesi, Sakarya Genç Müsiad Başkanı ve Yönetimi katılım göstermiştir.

Değerlendirme sonuçlarına göre 22 iş fikri arasından 12 başarılı iş fikri Girişim Atölyesi ön kuluçka programına girmeye hak kazandı. 

Girişimcilere Büyük Destek

Final programında dereceye giren girişimcilere 6 ay boyunca Girişim Atölyesinde ücretsiz ofis kazandı. Ayrıca Birinciye 5000 TL, İkinciye 3000 TL, Üçüncüye 1500 TL ve Dördüncüye 500 TL ödül verildi

Haber Tarihi : 17/6/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::