Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi’ndeki Sakarya ile ilgili belgeler, Osmanlı Arşiv Uzmanı Nurullah Nehir rehberliğinde taranarak içinden 40 tanesi seçildi ve SATSO fuayesinde gerçekleştirilecek sergi ile belge orijinalleri transkripsiyonları ile sunulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında MARKA Doğu Marmara Kalkınma Ajansı projesiyle gerçekleştirilen sergideki belgelerde ilginç konular yer alıyor.

24 Haziran Çarşamba günü saat 14.30’da SATSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi açılacak sergiyi vatandaşlar gezebilecek. Sergi 15 gün açık kalacak.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul konuyla ilgili olarak; “Sanayideki gelişmeler hepimizin malumu. Milli tankını üreten, milli treni üretmeye hazırlanan şehrimiz, inşallah otomotiv üretim üssü olma yolunda da gayretli çalışmalarını sürdürüyor. Sanayi çalışmalarımızla birlikte biz tarım ve turizm ile sosyal çalışmalarımıza ağırlık vermeye başlıyoruz. Tarihini bilmeyen geleceğine yön veremez. Desteğimizle hazırlanan Sakarya’mızın ticari hayatını güzel bir çalışma ile anlatan Ada’dan Pazar’a Sakarya kitabımızdan sonra Osmanlı Arşivlerinde bölgemizi inceleyen bir çalışma ortaya koyuyoruz. Projemiz onaylandı ve çalışmalar nihayetlendi. Bugün de sergimizi fuaye alanında açıyoruz. Projeye emek veren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.

 

Haber Tarihi : 23/6/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::