TOBB ve SATSO işbirliği ile Serdivan ilçesine kazandırılacak Kız Endüstri Meslek Lisesi çalışmalarını Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte yerinde inceleyen SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, “Nitelikli istihdam çalışmalarımıza güç katacak 24 derslikli Lisemiz için hazırlık çalışmalarımız tamamlandı. Töreni hep birlikte inşallah çok yakında gerçekleştireceğiz.” dedi.

Kaliteli Eğitim, Güçlü İstihdam

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası şehrin eğitim kalitesini ve istihdam gücünü daha da artırmak adına başlattığı yoğun çalışmalarını sürdürüyor. Arifiye’de inşaatı yükselen Endüstri Meslek Lisesi ile birlikte şimdi de Serdivan ilçesine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Serdivan Belediyesi’nin katkıları ile Kız Endüstri Meslek Lisesi kazandırılacak. SATSO Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte hazırlık çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Mahmut Kösemusul, inşaat yetkililerinden bilgi aldı ve düşüncelerini paylaştı.

Birlikte Yönetim, Nitelikli Dönüşüm

Sakarya’nın sürekli bir gelişim içerisinde olduğunu, bu gelişim ve dönüşüme hazırlıklı olmak için çalışmalarını artırdıklarını belirten Başkan Kösemusul, eğitim kalitesinin daha yükseltilmesi, nitelikli istihdamın güçlenmesi ve girişimciliğin daha da geliştirilmesine vurgu yaparak; “Sakarya’mız sanayi ve ticaret bölgeleri ile hızlı bir gelişim ve dönüşüm içerisinde. Bizler de tüm paydaşlarımızla birlikte bu dönüşümü yönetmek ve şehrimizi hazırlamak için ortak akıl ve ortak vizyonla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm başarının temelinde eğitim var. Eğitim kalitemizi daha da yükseltmemiz gerek. Nitelikli istihdamımızla gurur duyuyoruz ancak nitelikli istihdamı yenilenebilir kılmak ve tüm sektörlere genişletmemiz gerek. Girişimciliği önemsiyoruz. Özellikle kadın girişimcilerimizin şehrimizde daha aktif ve başarılı olmaları gerek. Bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandırdık” diye konuştu.

Tören Çok Yakında

Kız EML ile ilgili bilgi de veren Kösemusul, “Serdivan ilçemizin merkezi bir bölgesinde 12 bin metrekare alan üzerinde ve 7 bin 500 metrekare inşaat alanında, 24 derslikten oluşacak Kız Endüstri Meslek Lisemizin gerekli hazırlık çalışmalarını tamamladık. Biz birlikte güçlüyüz. Ricalarımızı geri çevirmeyen ve yüksek katkı sunan TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ile arazi tahsisi ve destekleri için Serdivan Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a çok teşekkür ediyorum. Töreni de inşallah çok yakında hep birlikte gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 4/8/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::