Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından,
ilçelerimizdeki sosyo-ekonomik hayatı yerinde görmek,
yaşanan gelişmeler hakkında yetkili kişilerden bilgi almak, sorunları tespit edip çözümü hususunda ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunarak ortak projeler geliştirmek ve yeni seçilen yerel yöneticilere hayırlı olsun dileklerini ileterek görevlerinde başarılar dilemek amacıyla başlatılan
ilçe ziyaretleri devam ediyor.

Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Meclis Başkanı Engin Özkoç ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan SATSO heyetinin ilçe ziyaretlerindeki bu seferki durağı son yıllarda yaşanan hızlı gelişmelerle adeta bir çekim ve cazibe merkezi haline gelen Karasu ilçemizdi.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'nu makamında ziyaret eden SATSO heyeti adına açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı A.Akgün Altuğ İspiroğlu'na yeni görevinde başarılar diledi. Karasu ilçesinin geleceğinden çok ümitli olduklarını belirten Altuğ özellikle ilçede Kibar Holding tarafından yapılacak yatırımın bölge ekonomisine önemli katkıları olacağını, bunun yanında Chery Otomobil Fabrikasının da bu bölgede kurulması halinde ilçenin çok önemli bir gelişme potansiyeline sahip olacağını belirtti. İlçenin gelişimi açısından önemli yatırımlardan biri olan limanın da faaliyete geçmesiyle birlikte bu ilçenin bir çekim merkezine dönüşeceğini ifade eden Altuğ, bölgeye bir çok yatırımcıdan yatırım talebi geleceğini ve buna hazırlıklı olmak gerektiğini vurguladı.

Karasu ilçesinde daha önceki yerel idare tarafından yer tespiti yapılan ve kuruluş işlemleri tamamlanan OSB alanını SATSO olarak riskli, ilçenin gelişiminin engelleyen ve yatırıma uygun bir alan görmedikleri için müteşebbis teşekkülde yer almadıklarını belirten Altuğ, Karasu OSB'nin alanının yatırıma uygun, daha büyük bir alanda ve ilçenin gelişimini engellemeyecek bir bölgede konuşlandırılmasının uygun olacağını, OSB alanının yatırıma uygun bir alana kaydırılması durumunda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası'nın da müteşebbis teşekkülde yer alabileceğini belirtti.

Altuğ açıklamalarının devamında, İlimizin stratejik konumunun sağladığı imkanların ve yatırım avantajlarının en iyi şekilde değerlendirilmesi adına ortak akıl ve kurumlar arası işbirliği ile şehrimizin geleceğinin planlanmasının tüm toplumun menfaatine olacağını belirtti. Bu doğrultuda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak yerel yönetimlerle her türlü ortak projede yer almaktan mutluluk duyacaklarını ifade eden Altuğ, "ilimizin gelişmiş iller sıralamasında ön sıralarda yer almasını sağlamak için sinerjimizi en maksimum seviyede kullanmalı, amacımızın ve görevimizin kişisel çıkarları değil ilin menfaatlerini gözetmek olduğunu asla unutmadan topluma hizmet etmeliyiz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ilin en büyük ve en önemli kurumlarından olan SATSO heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ilçenin sosyo-ekonomik gelişimi, mevcut ve planlanan yatırımların son durumu hakkında heyete detaylı açıklamalarda bulundu.

İspiroğlu, Karasu İlçesinin sahip olduğu potansiyellerin iyi değerlendirilmesi durumunda çok hızlı bir gelişim göstereceğini ve gerek il gerekse ülke ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Daha önceki yerel idare tarafından yeri tespit edilen ve Müteşebbis Teşekkülü oluşturulan Karasu Organize Sanayi Bölgesi'nin mevcut yerini tasvip etmediklerini belirten Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, 1/100.000'lik Nazım İmar Planlarında Karasu İlçesi için 3 adet sanayi bölgesi tespit edildiğinin bilgisini verdi. Özellikle Kibar Holding tarafından yapılacak yatırımın hemen yanı başında, Denizköy Mahallesinde bulunan uygun alanda OSB'yi kurmak amacında olduklarını belirten İspiroğlu, gerek kısa zaman sonra yatırıma başlayacak olan Kibar Holding yatırımının gerekse Chery tarafından kurulması planlanan otomobil fabrikasının birbirine yakın alanlarda kurulmasının planlandığını, bu iki yatırımın beraberinde bir çok yan sanayiyi de getireceğini dolayısıyla OSB kurulanacak alanının Denizköy'e kaydırılmasının son derece olumlu bir karar olacağını ifade ederek bu gerçekleştiğinde SATSO'yu da müteşebbis teşekkülde görmenin kendilerini mutlu edeceğini belirtti.

Karasu Limanı konusunda da açıklamalarda bulunan İspiroğlu, şu anda liman alanında her hangi bir çalışma olmadığını belirterek, tali mendirek, betonlama, rıhtım düzenlemesi ve idari binaların yapımı konusunun Yatırım Programına alınması gerektiğini ve projenin yap-işlet-devret modeliyle tamamlanmasının planlandığını, bunun için yapılacak ihalenin muhtemelen 2010 yılında gerçekleştirileceğini ifade ederek açıklamalarına son verdi.

Limanın Son Durumu ve Yatırım Alanları Yerinde İncelendi;
Karasu Belediye Başkanı İspiroğlu'nun eşlik ettiği SATSO Heyeti Karasu Limanı'nda incelemelerde bulundu. Limanın mevcut halini yerinde gören heyet ardından Chery tarafından otomobil fabrikası kurulması planlanan alana gidilerek alanın konumu inceledi. Daha sonra Kibar Holding'in yatırım yapacağı alanda ve hemen yanı başında bulunan OSB'nin taşınmasının planlandığı alanda incelemelerde bulunan Heyet, bu alanların birbirine yakın konumda konuşlanmasının özellikle alt yapı maliyetlerinde çok önemli tasarruflar sağlayacağı konusunda fikir birliğine vardırlar.

Acarlar Longozu'nda İnceleme;
Daha sonra Belediye Başkanı eşliğinde Acarlar Longoz'unda incelemelerde bulunan SATSO heyeti, Longoz'un ülke turizmine kazandırılması için yapılabilecekler hakkında görüş alışverişinde bulundurlar.

TİGEM'e Ziyaret;
Karasu ilçesinde incelemelerini tamamlayan SATSO Heyeti ardından TİGEM'i ziyaret ederek işletmenin mevcut durumu hakkında yetkililerden bilgi aldılar. TİGEM'in ülke ekonomisine kazandırılması için mutlaka özelleştirilmesi gerektiğini belirten yetkililer yaklaşık 3.800 dönümlük bu alanda modern bir Organize Süt ve Besi Bölgesi kurulabileceğini ve bunun il ekonomisine çok önemli katkı saylayacağını ifade ettiler.
Haber Tarihi : 2/8/2009
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::