Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Arığ ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyeti ağırladı.

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burak Arığ, Genç MÜSİAD'ın geleceğin işadamlarını ve MÜSİAD Üyelerini yetiştirmek, onları hayata hazırlamak, sahip olduğu değerleri ve tecrübelerini gençlerle paylaşmak amacıyla kurulduğunu ifade ederek çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.

Young Trade Bridge Projesi

Başkan Arığ konuşmasında Sakarya genç MÜSİAD olarak yürüttükleri Young Trade Bridge (Genç Ticaret Köprüsü) projesi hakkında bilgi vererek süreçlerini anlattı.

Projenin yabancı uyruklu öğrenciler kapsamında gerçekleştirildiğini ve bu yabancı gençlere ilimizin ticari anlamda avantajlarını tanıtarak ilimizin ihracat ve uluslararası ticaret anlamında potansiyelini yükseltmek amacında olduklarını ifade etti.

İhracat ve ticaretin yanı sıra ilimiz istihdamına yönelikte çok yönlü bir proje olduğunu belirten Burak Arığ söz konusu çalışma kapsamında SATSO ile özellikle dış ticaret eğitimleri alanında işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

“Yabancı Gençler Fahri Elçilerimizdir”

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Genç iş adamlarımızı ve girişimcilerimizi her zaman destekliyoruz. Ülkemizin ve ilimizin ilerlemesine, istikrarına, ekonomisine güç katacak genç nesillerin yetişiyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bizler bulunduğu mevcut durumun farkında, hedefleri olan bir genç kitleyle daha da büyüyeceğimizin farkında olan bir ülkeyiz. Bu bağlamda 2023 hedeflerimize ulaşmamızda bu bilinçli genç kesimin gücüne ihtiyacımız var. Desteklerimizi, hedefleri doğrultusunda yönlendirici duruşumuzu her zaman ön planda tutmaya gayret ediyoruz. Bu anlamda SATSO Genç Girişimciler Kurulumuz ile aktif bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sakarya Genç MÜSİAD ekibinin çalışmalarını da desteklemekten memnuniyet duyarız. Yabancı gençler ve yabancı öğrenciler bir nevi bizim fahri elçilerimiz olacaktır. Sahip olduğumuz kültürü, ticari gelenekleri ve iş ahlakımızı öğrenen gençler, bunu ülkelerine ve dünyanın çeşitli yerlerine taşıyacaklar” ifadelerini kullandı.

Haber Tarihi : 25/8/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::