Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, İl Başkanı Ayça Taşkent ve il yönetiminden oluşan CHP heyetini ağırladı.

SATSO Yönetim Kurulu Üyelerinin de bulunduğu ziyarette konuşan Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, 7 Haziran Seçimlerinin ardından yaşanan koalisyon kurma süreçleri ve gelinen nokta hakkında toplumu temsil eden sivil toplum örgütlerine ziyaretlerde bulunduklarını belirterek geçtiğimiz seçim sürecinde milletin tüm partilerin bir arada sorunları çözmesine yönelik bir beraberlik oluşturmasına yönelik iradeden yana oy kullandığını dile getirdi. Özkoç konuşmasının devamında koalisyon kurma süreçlerinde tabanların uyuşmaması nedeniyle bir beraberlik oluşturulamadığına dikkat çekerek “Dünya hızlı bir değişim ve dönüşümün içindeyken ülkemizin geride kalmasını istemiyoruz” dedi.

“SATSO benim okulumdur” diye sözlerine devam eden SATSO Meclis Eski Başkanı ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç “Bu sebeple iş dünyasının kaygılarını ve beklentilerini çok iyi biliyorum .İş dünyası ekonominin temelidir. İş dünyasının canlılığını kaybetmemesi gerek.  Mesele ülkenin bütünlüğü ve geleceği olunca siyasi görüş ayrılıkları bir kenara bırakılır.” diye konuştu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “SATSO 85 Meclis Üyesi 34 meslek Komitesi 15 bin üyesi ve 108 bin çalışanı ile şehrin ciddi kesimini temsil eden bir sivil toplum örgütüdür. İş dünyasını temsil eden bir kurum olarak camianın istikrarlı bir şekilde üretimlerini yapabilmeleri, yatırım ortamı tesis edebilmeleri için güçlü bir güven ortamına ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Bugün gelinen nokta ekonomiyi hırpalamıştır.

Seçim sürecinin bir an önce tamamlanarak iş dünyasının beklediği güven ortamının tesis edilecek şekilde olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz. Sakarya bugün öyle bir noktada ki yapacak çok işimiz var. Hareket ve hizmet alanlarımız çok yönlü. Bunun için birlik ve beraberlik gereklidir. Biz il olarak bunu başardık. İlimizin mevcut güçlü potansiyelini harekete geçirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

 

Haber Tarihi : 26/8/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::