TOBB ve SATSO işbirliği ile şehrimize kazandırılacak TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi’nin temeli, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törenle atıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ev sahipliğinde gerçekleşen törene Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rİfat Hisarcıklıoğlu, Vali Hüseyin Avni Coş, Sakaya Milletvekilleri, Mustafa isen, Ali İnci, Recep Uncuoğlu, Zihni Açba, Engin Özkoç, İl Garnizon ve Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Oda ve borsa başkanları, il protokolü, SATSO Üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda davetli iştirak etti.

Eğitime Yatırım önemli

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu “Eğitim yatırımlarının geleceğe yönelik önemine değindiği konuşmasında “eğitim yatırımlarının karşılığı hiçbir ekonomik getiri ile kıyaslanamayacak kadar büyüktür. Eğitim yatırımları hız kesmeden devam etmeli” diyerek 2015  yılı Sakaryadaki okullaşma faaliyetleri ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Kuntoğlu Fiziki olarak 41 milyon TL lik eğitim yatırımı gerçekleştirildiğine dikkat çekerek “276 yeni derslik açıldı. 487 adedinin çalışmaları devam ediyor. Arifiyede SATSO Valilik Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde 16 derslikli Endüstri Meslek Lisesi inşaatı son aşamaya geldi. Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi 5 milyon TL ihale bedeli ile 720 öğrenci kapasiteli olup 24 derslikten oluşacaktır” diye konuştu.

Birlik ve Beraberlik

Kuntoğlu’nun ardından kürsüye gelen Sakarya Milletvekili CHP Engin Özkoç ise Sakarya’nın birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini vurgulayarak “Türkiye dünyanın önder ülkelerinden olacaktır. Sevgili başkanım siz işçi yetiştiren bir ocakta bizleri yetiştirirken bir şeyler ifade ettiniz. “Herkes bir tek şeye kilitlenmeli; bu ülke nasıl kalkınacak, nasıl üretim yapılacak, nasıl istihdam sağlayacağız, bu istihdamla insanların yüzü nasıl daha gülecek. Buna kilitlenmeliyiz” dediniz. Öğrendik ki birlikte olursak bu ülke büyüyecek. Bugün sizin yaptığınız gibi kız meslek lisesinin açılışı gibi. İşverenlerimizin katkısıyla bu ülke asla ve asla başını öne eğmeyecek. Sayın Valim, milletvekili arkadaşlarım, belediye başkanım, SATSO’nun değerli başkanlarına iyi ki buradasınız, iyi ki bu ülkenin sizin gibi evlatları var, iyi ki bizi de aranıza alıp yetiştirmişsiniz. Teşekkür ediyorum. Ben mecliste Türkiye’nin birlik ve beraberlik içinde bütünleşmiş bir ilinden geliyorum diyebiliyorum. Biz birbirimize sarılırsak bu ülke büyüyecek.” 

Sakarya olağanüstü bir il

Sakarya Ak Parti Milletvekili Mustafa İsen de yaptığı konuşmada Sakarya’nın çok yönlü gelişime açık bir il olduğuna dikkat çekerek “Sakarya potansiyeli yüksek bir il. Çoklu kalkınma avantajına sahip olağanüstü bir kent. Ve bu var olan potansiyeli harekete geçirmek için büyük gayret gösteriliyor. Eğitim kalkınma modellemesinde önemli bir husustur. Biz de eğitimdeki eksikliklerimizi gidermek için çalışıyoruz. Bu çalışma da buna bir örnek teşkil edebilir. Güzel ve büyük bir hamle. Büyük devlet teknoloji transfer ederek değil teknoloji üreten ülke olursak gerçekleştir. Bu hedefle çalışmalarımız devam edecektir. ‘’

Okul yıl sonuna bitiyor

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş eğitime destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek “Gemileri karadan yürüten her zorluğun üstesinden gelen bir milletin evlatlarıyız” diyerek yüklenici firmadan okulun yıl sonuna kadar tamamlanması sözünü aldı.

Sakarya yatırım cenneti olacak

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise konuşmasında şunları dile getirdi:

“İş dünyası olarak Sakarya’mızın gelişim ve dönüşüm gayretine en yüksek desteği vermek için gayretli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sakarya’mızı çok seviyoruz. Çünkü güzel şehrimizin değerine, potansiyeline, bu şehrin insanına, iş dünyasına inanıyoruz, güveniyoruz.  Ağustos ayını bugün tamamlıyoruz. Bu ay, Sakaryalı olan, kendini bu şehre ait hisseden herkesin unutamayacağı bir ay. 17 Ağustos 1999 büyük depremde Sakarya’mız yıkık bir kentti. Bu vesile ile tekrar ölenlere rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. O günlerden bugünlere ulaşmak hiç de kolay değildi. İnanmak gerekirdi. Azim gerekirdi. Risk alıp, gayretli çalışmak gerekirdi. Birlik ve beraberlik gerekirdi. İşte şehrimiz hamdolsun gerekenin fazlasını yaptı. Her geçen gün daha fazla gayret edip çalışacağına inanıyorum. Yıkık bir kentten, sanayide, ticarette, tarım ve turizmde başarılı çalışmalar gerçekleştirerek inanç ve güvenle büyük hedeflere koşan; eğitim ve istihdamda gücünü artırmak için çalışan; ihracatta kalitesini artıran bir Sakarya’ya ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Aidiyet duygusu ile kalpleri Sakarya için atan başta Sn. Valimiz olmak üzere, Milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve tüm paydaşlarımızla ortak vizyonla hep birlikte çalışıyoruz. Çok teşekkür ediyorum.

Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonucunda sanayide kümelenme dönemini kısa sürede tamamlıyoruz. İş dünyası olarak Sakarya’mıza ve ülkemize daha fazla katkıyı nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz. Bölgemizdeki şehirleri dikkatle etüt ederek artı ve eksilerini tespit ediyor, çalışmalarımıza yön veriyoruz. Şehrimizin değerlerini koruyarak disiplinli büyüme ve gelişme için gayret ediyoruz. Mutlu ve üreten bir Sakarya ile ülkemize katkımızı daha da artırmak istiyoruz. Sanayide Otomotiv Üssü Sakarya vizyonumuzla birlikte başarılar kazanırken, şehir insanının kişisel tecrübe ve birikimlerini artıracak, gelirini daha da yükseltecek ve sosyal yaşamını daha kaliteli hale getirmek için tüm paydaşlarımızla el birliği ile çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki ülkemiz ve şehirlerimiz iş dünyamızın azmi ile yükselişini sürdürecek.  Orta vadede Sakarya yatırım cenneti olacak ve başarı boşluklarını inşallah şehrimiz dolduracaktır.

Hedeflerimize ulaşma yolunda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamız üzerine düşen sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmek mecburiyetindedir. Kaliteli eğitim, nitelikli istihdam, güçlü üretim ve yükselen ihracat için her bir başlığı ayrı ayrı değerlendirmek zorundayız.

Şehrimizin eğitim gücünü ve kalitesini yükseltmek için yapılan güzel bir hizmetin temel atma töreninde bir aradayız. Arifiye ilçemizde inşa ettiğimiz SATSO Endüstri Meslek Lisemizin inşaatı hızla devam ediyor. Bugün Akyazı ilçemizde TOBB, Akyazı İlköğretim Okulu hediye etmek için protokol imzaladı. Şimdi de TOBB Sakarya Kız Endüstri Teknik Meslek Lisesi için start veriyoruz. Rifat Başkanım her zaman ifade ediyor. Kadın istihdamının daha da yükselmesi gerekiyor. Kadın girişimcilerimizin daha başarılı olması gerekiyor. Ekonomiye daha fazla kadın eli değmesi gerekiyor. 12 bin metrekare alan üzerinde ve 7 bin 500 metrekare inşaat alanında, 24 derslikten oluşacak Kız Endüstri Meslek Lisemiz işte bu ihtiyaca önemli cevaplar verecektir.

Gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda bizlere destek olan ve yol gösteren Sakarya’mızın eğitim ve istihdamına büyük güç katacak hizmetleri için TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na yürekten teşekkür ediyorum. Ayrıca şehrimizin hızlı gelişen ilçelerinin en başında gelen Serdivan ilçemizin merkezi bölgesindeki arazi destekleri için Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Zeki Toçoğlu’na ve Serdivan Belediyemizin değerli Başkanı Sn. Yusuf Alemdar’a çok teşekkür ediyorum.

Sakarya’mızın istihdamı ile her zaman gurur duyduk. Özellikle otomotiv sektöründe 100 yıllık nitelikli istihdam tecrübemiz var. Dünyada sıfır hata ile üretim deyince akla bizim şehrimiz geliyor. Çok daha iyi olacağız. Nitelikli istihdamımızla gurur duyuyoruz ancak nitelikli istihdamı yenilenebilir kılmak ve tüm sektörlere genişletmemiz gerek. Sanayimizin ihtiyacını tespit edip, doğru ve kapsamlı bir politika ile sanayi ile üniversite, sanayi ile milli eğitim iş birliğini hayata geçiriyoruz.

Mesleki yaşamı ile ilgili soru işaretlerine boğulan bir gencin fikir üretmesini, aktif çalışarak başarılı olmasını, geleceğin Sakarya’sı ve Türkiye’sini inşa ve ihya etmesini beklemek biz karar vericiler için vahim bir hata olacaktır. Şehrimizin geleceği için Sakarya’mızı ve ülkemizi seven, başarılı olmayı kendine alışkanlık haline getirmiş öğrencilerimize hepimizin ihtiyacı var. Şurada bir husus dikkatimi çekiyor. Gençlerimiz soru işaretlerini kurdukları cümlelerin başına koyuyor. Acaba ve gelecek kaygısını ortadan kaldırmak için, soru işaretlerini olması gerektiği yere, cümlenin sonuna koymalarını sağlamak için iş dünyası olarak daha çok çalışacağız.

Vatanını ve şehrini seven, tüm derslerine önem veren öğrenci arkadaşlarımızın her zaman yanında olacağız. İcat çıkartan, eski köye yeni adet getiren, taşın altına elini koyan gençler inşallah işte bu liselerden yetişecektir.

Güçlü ekonomi ve güven ortamı olmadan, kan ve gözyaşının olduğu yerde hiçbir hizmetten ve başarı hikâyesinden söz edemeyeceğimizi tekrardan ifade ediyorum. Fitne ve terör belasından kurtularak siyasi istikrar ve güven ortamını sağlayan, kaliteli demokrasi ve güçlü ekonomi yolunda yeniden yükselişe geçen bir Türkiye istiyoruz. 1 Kasım seçimleri ülkemize ve şehirlerimize hayır getirsin inşallah.

Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime son verirken, bu güzel hizmetin Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; bu mutlu günümüzde bizlerle birlikte olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

Hisarcıklıoğlu; “Eğitime Yatırım Yaparsanız Kaybetmezsiniz”

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un ardından kürsüye gelen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise konuşmasına terör olaylarında şehit olanlara Allah’tan rahmet dileyerek başladı.

Hisarcıklıoğlu, “Bugün Sakarya’ya iki tane hayırlı iş için geldik. Bunlardan birincisi Akyazı’da bir ilköğretim okulunun Sayın Valimiz ile beraber protokolünü imzaladık Akyazı’mızda. Biraz sonra temelini atma törenini bugün sizlerle beraber yapacağız. Sakaryamıza, ülkemize hayırlı olsun. Bir şehrin bütün kanaat önderi konumundaki kişiler bir ve beraberse o şehirlerin durumları farklı oluyor. İşte o şehirlerimizden bir tanesi de Sakarya. Sakarya’nın asıl başarısının altında yatan 99 depreminden sonra hızla kalkınan ve gelişen, Türkiye’nin ilk 10 büyük şehrinden bir tanesinin olmasının altında bu birlik ve beraberlik yatıyor. Ben bir iş adamıyım her şeye kar zarar gözüyle bakarım ama tek bir yatırım var ki onu yaptığınız zaman asla ve asla zarar etmezsiniz. O da eğitime yapılan yatırımdır. Eğitime yatırım yaptığınız zaman siz kazanırsınız, şehriniz ve ülkeniz kazanır. O yüzden benim için en önemli yatırım aslında eğitime yapılan yatırımdır. TOBB Yönetim Kurulu olarak 81 ilimizde bu eğitim yatırımını öncelik haline getirdik. Bu yatırımı Sakarya’da yapmak ayrı bir anlam taşıyor, çünkü sıfır hata ile üretim yapan bir istihdam var bu ilde . Bunun için de yerli otomobili üretmek Sakarya’ya yakışır. Sakarya ihracat kalemlerindeki ürünlerinin %97’si sanayi ürünlerinden oluşuyor. Sakarya ürettiğini dünyanın en rekabetçi ülkelerine en güçlü ekonomilerine satıyor. Onun için Allah’ın izni ile milli otomobili Sakarya’da üreteceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

Haber Tarihi : 1/9/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::