Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın her sektörde gelişiminin hızla devam edeceğinin altını çizdi. Kösemusul, “Şehrimizde kurulan ya da kurulacak olan tüm kümelenme ve organize sanayi bölgeleri çalışmalarımızda hassasiyetlerimizi asla hasıraltına sürüklemeyiz. Şehrin geleceği için karar Sakarya’nındır. Sakarya’ya zarar verecek hiçbir firma şehrimizde yatırım yapamaz. Türkiye’nin her noktasından –şartlarımızı kabul eden- her müteşebbis, üyemiz olabilir, şehrimize katma değer sağlayabilir. Bu konuda çok netiz.” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker başkanlığında gerçekleştirildi.

SATSO Eylül Meclisi Yapıldı
Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1116 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ağustos ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis tarafından tasdik edildi.

Meslek Liseleri İnşaatı Sürüyor
SATSO Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, aylık faaliyetlerle ilgili değerlendirmede bulunarak ülke ve kent gündemi üzerine görüşlerini dile getirdi. Konuşmasında terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek başlayan Başkan Kösemusul, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ziyareti ve Taraklı Fenerli Konak açılışı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kösemusul, “TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere tüm paydaşlarımızın katıldığı güzel bir programla Serdivan ilçemizde Lisemizin temelini attık. Törende Rifat Başkanın açıklamaları da Sakarya’mız için, bizim gayretlerimiz için güzel bir geri dönüş niteliği taşımıştır. Sakarya’mızın otomotiv tecrübesi ve başarısı ile şehrin ticaret erbaplarının gösterdikleri hassasiyetleri referans göstererek yaptığı açıklamalarından ve şehrimize ilgisinden dolayı Rifat Başkanımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. SATSO olarak Sn. Valimiz, Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın destekleriyle her alanda yaptığımız projelerde yoğun çaba sarf ettik, önemli mesafeler aldık. Rifat Başkanımızın destekleri de bizler için çok önemliydi. Nitekim tören akşamı da Odamız Meclis Salonunda Rifat Başkanımızın başkanlığında Oda ve Borsa Başkanlarımızla birlikte saatler süren güzel bir istişare toplantısı gerçekleştirdik. Törene ve toplantıya katılım sağlayan meclis üyelerimize özellikle teşekkür ediyorum. Sanayide, tarımda, ticarette, turizmde ve şehrimizin sosyal yaşamında çok daha ileri noktalara ulaşmak için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.

Fenerli Konak için Vali Coş’a Teşekkür
Taraklı Fenerli Konak’ın Sakarya’ya kazandırılmasında Sakarya Valiliği’nin önemli destekleri olduğunu aktaran ve teşekkür eden Başkan Kösemusul, “SATSO olarak satın alıp Sakarya Valiliğimizin büyük desteğiyle şehrimizin turizm yaşamına kazandırdığımız Taraklı Fenerli Konak restorasyonu bitti ve açılışını gerçekleştirdik. Gerek Arifiye’de yükselen Meslek Lisemizde gerekse Taraklı Fenerli Konak çalışmamızda Sakarya Valiliğimizin bizlere çok önemli destekleri olmuştur. Sn. Valimize bir kez daha bu kürsüden teşekkür etmek istiyorum. Valimiz Sn. Hüseyin Avni Coş’un yol göstericiliği ile Taraklı Fenerli Konak gibi şehrimizde fark oluşturacak daha birçok hizmete inşallah imza atacağımıza inanıyorum. Açılışla birlikte klasik otomobil sergisi de beğenimizi kazandı. Fenerli Konak inşallah müze olarak ilçemizin turizmine canlılık kazandıracak. Hayırlı olsun. Az evvel de ifade ettiğim gibi sadece sanayi değil; turizm ve tarımda da önemli çalışmalar yapmaya inşallah devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akova Büyükova Kapsamına Alınmalıdır
Tarım sektöründe gerçekleştirilen çalışmaları değerlendiren Başkan Mahmut Kösemusul, “Sakarya’mızın tarım değerlerinin bilincinde, hassasiyetlerimizi önceleyerek yeni bir çalışma başlatıyoruz. Sakarya’mızda yaklaşık 60 bin aile tarım ve hayvancılık ile iştigal ediyor. Türkiye’nin en verimli arazileri Sakarya’mızda da var. Bizim yaklaşık 58 bin hektar arazi varlığına sahip Akova’mız var. Tarım potansiyelimizi de daha verimli kullanabiliriz. Bu anlayışla diyoruz ki; Akova, 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Kanunu’nun 14. Maddesinde yer alan “Tarımsal Üretim Potansiyeli Yüksek Büyükova” kapsamına alınmalı ve arazi toplulaştırılması yapılmalıdır. Sakarya’mız tarım sektöründe de bu çalışmayla önemli anlamda fark oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda hizmet veren KGF, hizmet vermeye başlayan ABİGEM ve TEKNOKENT Destek Ofisleri ilgili bilgiler veren Kösemusul, meslek komitelerin çalışmalarını değerlendirdi ve gündemde olan Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili bilgiler verdi.

Zarar Verecek Yatırıma İzin Verilmez
Söğütlü ilçesinde kurulacak olan Söğütlü 2. Organize Sanayi Bölgesi için dile getirilen yorumlarla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Mahmut Kösemusul, “Şunu açık bir şekilde ifade etmek istiyorum. Sakarya’mızda kümelenme ve yeni OSB çalışması olacaksa işadamlarından gelen talepler Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından toplanır. Daha sonra şehirde tarımsal ve çevre herhangi bir soruna asla mahal vermeyecek bir şekilde çok hassas bir çalışma yapılarak Sanayi Bakanlığı’na, İl Müdürlüğü nezdinde başvuru yapılır. Başvuru olumlu olmasının hemen akabinde Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bir Müteşebbis Heyet oluşturulur. Bu heyet, şehrin kazancını önceler. Çevreye ve tarımsal hassasiyete son derece dikkat eder. Her OSB’nin mutlaka bir derneği olur, olabilir de. Biz heyet olarak, şehrimizde kurulan ya da kurulacak olan tüm kümelenme çalışmalarımızda, organize sanayi bölgeleri çalışmalarımızda hassasiyetlerimizi asla hasıraltına sürüklemeyiz. Şehrin geleceği için karar Sakarya’nındır. Sakarya’ya zarar verecek hiçbir firma şehrimizde yatırım yapamaz. Türkiye’nin her noktasından –şartlarımızı kabul eden- her müteşebbis, üyemiz olabilir, şehrimize katma değer sağlayabilir. Bu konuda çok netiz” ifadelerini kullandı.

Yeşil Nokta’ya İlgi Artıyor
Başkan Kösemusul’un konuşmasının ardından Meclis Üyeleri dilek ve temenniler bölümünde kürsüye çıktı. İlk olarak konuşan 7. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Adem Bilgen, SATSO Ticareti Geliştirme Komisyonu tarafından başlatılan ve yoğun bir çalışma ile devam eden “Yeşil Nokta” Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Destek veren SATSO üyelerine teşekkür eden Bilgen, “Sakarya’mız ticaretine fayda sağlayan projemize daha çok katılım bekliyoruz” diye konuştu. 16. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Oktay Topçu’nun sualiyle kürsüye çıkan 28. Meslek Komitesinden Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi Emrullah Terzioğlu, SATSO Hizmet Binası yanında satın alınan arazi ile ilgili bilgiler verdi.

Doğa Yanlışı Affetmez
Şiddetli yağmurla Sapanca ilçesinde oluşan sıkıntıdan duyduğu üzüntüyü aktaran 34. Meslek Komitesinden Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi Fatma Aygün Kâhya ise Sakarya’nın doğasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Kâhya, “Sapanca’da sel yaşandı. Biz doğamıza sahip çıkarsak, yapılaşmada yanlış kararlar vermezsek, sel felaketine karşı önlemlerimizi tam alırsak, dere yataklarının ıslahını tam yaparsak oluşacak sıkıntıyı en aza indirmiş oluruz. Bu konuda daha hassas olmalıyız. Doğa yanlışı affetmez.” diye konuştu.

Hassasiyetlerimiz Bellidir
Son olarak kürsüye çıkan 23. Meslek Komitesinden Meclis Üyesi Vahap Gün ise Başkan Kösemusul’un Organize Sanayi Bölgeleri ile ilgili açıklamalarına destek vererek, “Aslında hassasiyetlerimiz belli. Bizim OSB kurulurken illerden bahsetmemiz yerinde olmaz. Sakarya’ya Türkiye’nin her noktasından şartlara uyan her firma yatırım yapmak için başvuru yapabilir.” şeklinde konuştu.
Haber Tarihi : 30/9/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::