Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası,  Toplumda Ürün Güvenliği Bilincinin Geliştirilmesi Haftası nedeniyle yapılan bilgilendirme seminerine ev sahipliği yaptı.

 Sakarya Valiliği Bilim Sanayi Ve Teknoloji İl Müdürlüğü Tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen  “Toplumda Ürün Güvenliği Bilincinin Geliştirilmesi Haftası Programı’na Vali Yardımcısı Ahmet Yurtsever, SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin, SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu ve sektör temsilcileri iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk;

‘’ Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızda gerçekleştirdiğimiz ve faydalı olacağına inandığımız bu toplantının hayırlı olmasını diliyorum. Toplumda Ürün Güvenliği Bilincinin Geliştirilmesi noktasında çalışan başta İl Müdürlüğümüz olmak üzere tüm paydaşlarımıza kolaylık ve başarılar diliyorum.

Sakarya’mızı çok seviyoruz. Şehrimizin her anlamda daha nitelikli ve güçlü bir değişim ve gelişim göstermesi için büyük gayret sarf ediyoruz. Eğer gelişimin hızından söz edeceksek bunda şehir insanımızın aidiyet bilinciyle hareket etmesi büyük önem arz etmektedir. Bir şehir sadece kurum ve kuruluşları ile değil insanı ile ortak hedefler doğrultusunda hep birlikte çalışması ile gelişir.

Sakarya’mız ahlaki ilkelerinden asla ödün vermeden büyük sorumluluk duygusu ile gayret gösteren ve kardeşlik coğrafyası olarak nitelendirilen bir şehir hüviyetindedir. Piyasada arz edilen her üründe ayrı ayrı sorumluluklar vardır. Üretici, dağıtıcı ve tüketiciler sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerinde insan sağlığı ve güvenliğinde yaşanacak muhtemel tehlike ve sorunlar en aza indirilecektir.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Özcan Keskin Ürün ise yaptığı konuşmada güvenliği bilincinin geliştirilmesinin önemine değinerek toplumun tüketici ve üreticilerin konu ile ilgili farkındalığının oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Piyasa güvenliği denetimi ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Onur Arslan Güvenli Ürün konusunda tüm ürünler için kusursuz diyemeyiz fakat insanlara ve çevreye karşı zararsız olduğu kesindir. Denetimin amacı, insan sağlığını ve çevreyi korumaktır ve kamu yararı için yapılan bir hizmettir. Sanayi ürünlerinin %70’ini denetlemekteyiz.” Dedi.

Asansör İşletme, Bakım Ve Periyodik Kontrole İlişkin Esaslar ile ilgili bilgi veren Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Uzman Yardımcısı Murat Yazgan da  yönetmeliğin 24 Haziran 2015 tarihli, 29196 sayılı yönetmelik çıktığını belirterek kapsamı ve periyodik kontrol alanları hakkında sektör temsilcilerine açıklamalarda bulundu..

Haber Tarihi : 20/10/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::