Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu sigorta aracılık hizmetleri ve finans sektör temsilcilerinin oluşturduğu 16. Meslek Komitesi Sakarya’da faaliyet gösteren acentelerle bir araya geldi. 100’e yakın sigorta aracılık hizmetleri veren acentelerin katılımı ile SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda acentelerin sigorta şirketleri tarafından komisyon ücretlerinin düşürülmesi görüşüldü. Toplantı sonrası Sakarya’da faaliyet gösteren acentelerin katılımı ile ortak bir metin hazırlanarak imzalandı.

Divan başkanlığını 16. meslek grubu üyesi Zekeriya Başoğlu’nun yaptığı toplantının açılışında konuşan SATSO 16. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Oktay Topçu; “Biz meslek komitesinin azmi ve isteğinin tek kaynağı acentelerimizden aldığımız destektir. Bugün salona sığmayan bir kalabalıkla yine mesleğine sahip çıkan tüm acentelerimize komitem adına teşekkür ediyorum. Son yıllarda zaman zaman bazı branşlarda görülen ve hasar oranları bahane edilerek komisyon kırılmaları ile ilgili uygulama son dönemde kontrolden çıkmış, Karayolu Zorunlu Sorumluluk (Trafik) branşında neredeyse komisyon verilmemesi noktasına gelmiştir. Fiyatların üst üste artmasına rağmen hala zarar ettiklerini söyleyen şirketler acentelerin komisyonlarını keserek faaliyet göstermelerini istemeye başlamıştır. Sigorta acentelerinin bağlı olduğu üst kurul olan SAİK’in acentelere yeterince sahip çıkmaması toplantıda sık sık dile getirilen konunun başında yer aldı. “Acenteler Kapanmasın” kampanyamızı tüm Türkiye’ye yine sizlerle beraber buradan yayarak almış olduğumuz sonucu yine sizlerin desteği ile bir sonuca gitmek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.” diye konuştu.

Özgür sigortacılar platformu sözcüsü Neşe Demirağ ise konuşmasında acentelere yönelik sigorta şirketleri tarafından başlatılan komisyon düşürme uygulamasının büyük bir haksızlığa neden olduğunu belirterek, “Sakarya’da acenteleri temsil eden meslek komitesinin her zaman olduğu gibi acenteler için sonuna kadar mücadele etme azimlerini takdirle karşılıyor ve komisyonuma dokunma kampanyasına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Sektörel rekabet ortamının mesleğimizi korumanın önüne geçmesine izin vermeyelim. Birlikte hareket edelim.” dedi.

Toplantıda sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları dile getirirken, çözüm önerileri konusunda istişarede bulunarak acentelerin komisyonlarının düşürülmesi konusunda bir eylem planına karar verdi. Buna göre, ortak karar alan acenteler, bir sonraki aşamada Ankara’ya giderek gerekli tepkiyi ilgili kurumlara ileteceklerini belirtti.

Haber Tarihi : 18/11/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::