Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül’ü makamında ağırladı.

SATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Nadir Öztürk’ün de bulunduğu ziyarette konuşan Doç. Dr. Kudret Bülbül, Başbakanlık tarafından yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bülbül konuşmasında, “Biz bir diaspora başkanlığıyız. Aynı zamanda akraba toplulukları başkanlığıyız. 100 yıldan fazla bir akrabalık bağı bulunan ülkelerdeki vatandaşlarımızla aradaki kopukluğu gidermek adına çalışmalar yürütüyoruz. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza yönelik projeler üretiyor, mali destek, burs programları düzenliyoruz. Gençlik Köprüsü çalışmaları ile yurtdışından ülkemize gelen Türk kökenli öğrencilerimizin Türkiye’yi tanımaları, tanıtmaları anlamında çalışmalarımız da söz konusudur. Bu konuda üniversiteler ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğini de önemsiyoruz” dedi.

Sakarya Üniversitesi bünyesinde bir koordinatörlük oluşturmayı planladıklarını belirten Başkan Bülbül, yurtdışından gelen Türk kökenli öğrencilerin ülkemizi kendi ülkelerinde tanıtma imkanı sağlamak hedefinde olduklarını ve bu doğrultuda ticaret ve sanayi odalarının yurtdışı projelerinde bu öğrencilerden yararlanabileceklerini ifade etti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul,  söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yurtdışı İş Geliştirme Komisyonu ile Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nün ortaklaşa yürüttüğü Üniversiteden Pazar Elçiliğine Projesi’nde (UPEP) hakkında bilgi verdi. Başkan Kösemusul bu proje ile Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerin Sakarya’da faaliyet gösteren işletmelerde yarı zamanlı staj yapmalarına olanak sağlandığını ifade etti.

Başkan Kösemusul, “Biz sanayi üniversite işbirliği çerçevesinde üniversitemizle hem iş dünyasını hem üniversitemizin maksimum fayda sağlayacağı projeler üretmeye ve hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bizim için yabancı öğrencilerimiz önemli fahri kültür ve pazar elçileridir. Bu projemizde de amacımız, Sakarya Üniversitesi’nde eğitim gören ve çoğu birden fazla yabancı dil bilen öğrenciler sayesinde yeni pazarlara ulaşma ve/veya var olan pazarlarını genişletme, yurtdışı ziyaretlerinde ve yurtiçi alım heyetleri görüşmelerinde iletişim avantajı elde etme, yabancı öğrenciler vasıtasıyla farklı kültürlerle iletişim yeteneklerimizi geliştirmek ve iş dünyamızın kurallarını ve kültürünü bu öğrenciler vasıtasıyla dünyaya tanıtmaktır. Sizlerle işbirliği içinde çalışmaktan, öğrencilerimiz için tüm çalışmalara önemli katkı vermekten memnuniyet duyarız.” diye konuştu

Haber Tarihi : 19/11/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::