Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası son zamanlarda gündeme getirdiği ve yoğun çalışmalar yürüttüğü nitelikli istihdam konusunda önemli bir projeye daha imza attı.

Bilişim Personeli Eğitimi Projesi

SATSO ve ADAPTTO ortaklığı ile geliştirilen  “Bilişim Personeli Eğitimi Projesi”  KOSGEB Tematik Proje Destek Programı kapsamında destek aldı.

KOSGEB Genel Merkezi tarafından onaylanan proje gereğince SATSO üyesi işletmeler bilişim alanında çalışan elemanlarını bu proje kapsamında SATSO bünyesinde eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri ve dolayısıyla şirketlerin teknolojik donanım ve alt yapı konusundaki sorunlarına da çözüm sağlanacak.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, çoğunluğunu bilişim ve telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren üyelerin oluşturduğu 31. Meslek Komitesi’nin öncülüğünde başlatılan proje ile ilgili değerlendirmede bulunan söz konusu projenin nitelikli istihdam konusunda büyük önem teşkil ettiğine dikkat çekti.

Sektörlere Nitelikli İstihdam Desteği

Başkan Kösemusul açıklamasında “Nitelikli istihdamı yenilenebilir kılarak tüm sektörlerde azami başarı elde etmenin bilincindeyiz. Nitelikli istihdam konusu dünden bugüne hemen çözülecek bir konu değil orta ve uzun vadede gayret gösterilmesi gereken bir süreçtir. Bu süreci iyi yönetmek ve kalıcı çözümler üretecek çalışmalar yürütmeye çalışıyoruz. Her sektörü kendi içinde değerlendirmek ve bu bağlamda işverenlerin talepleri doğrultusunda projeler üretmek de bu anlam da büyük önem teşkil ediyor.  31. Meslek Komitemizin girişimleri ve önerisiyle başlatılan ADAPTTO ortaklığı ile geliştirdiğimiz  “Bilişim Personeli Eğitimi Projesi”  KOSGEB Tematik Proje Destek Programı kapsamındaki aldığımız destek de bu sektörel nitelikli istihdama güzel bir örnek teşkil edecektir.

Nitelikli istihdam konusundaki yol haritamızı kararlı ve köklü çözümlerle yürütmeye devam edeceğiz.  KOSGEB’ten aldığımız bu destek ile, KOBİ’lerin kendi işletmelerini geliştirmeleri amacıyla işletmelerimizin bilişsel konuda altyapı ve teknolojik olarak nitelikli elemanlar aracılığı ile geliştirilerek sektörel ihtiyaçların karşılanmasını hedefledik.’’ dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul söz konusu proje çalışmasında emeği geçen SATSO çalışanlarını da kutladı.

Haber Tarihi : 11/12/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::