UMEM Beceri 10 SATSO’da konuşulacak, sanayiciler meslek liselerinde açılacak olan bölümleri belirleyecek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerinin en önemli konu başlığı haline gelen nitelikli istihdam sorununa çözüm noktasında çalışmalarına hız verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde 2010 yılında başlatılan ve Sakarya ayağında SATSO tarafından başarı ile yürütülen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10  Projesi konusunda TOBB Reel Sektör Araştırma Geliştirme Ve Uygulama Daire Başkanı Fatih Soysal’ın iştiraki ile bir toplantı düzenlenecek.

İşletme sahiplerinin, insan kaynakları sorumluları ve üretim müdürlerinin davetli olduğu toplantıda UMEM Beceri’10 projesi, UMEM Kursları hakkında bilgilendirme yapılacak, ardından ilimizdeki mesleki ve teknik  okullarda açılması istenilen bölümlere ilişkin sanayicilerin görüşleri alınacak

15 Aralık 2015 Salı günü saat 17.00’de Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıya davette bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul şunları dile getirdi:

“İlimizde faaliyet gösteren işletmelerimize nitelikli istihdam sağlamak, işgücü piyasasında arz talep uyuşmazlıklarından kaynaklanan işsizliğe çözüm getirmek amacıyla Türkiye genelinde uygulanan "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri'10  Projesi"ni başarılı bir şekilde yürütmekteyiz. Bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği olan UMEM projesi kapsamında 2010 yılından bugüne kadar düzenlenen 692 farklı kurs programına 11283 kursiyer katılmış, 8268 kursiyer kursları başarıyla bitirmiş ve 5384'ü ilimizde faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edilmiştir. Söz konusu proje ile ilimiz işletmelerinin ihtiyacı olan kalifiye elemanlar işbaşı eğitim kursları sayesinde sanayicimizin istediği niteliklerde eğitilmektedir.  Kalifiye olan işsizlerimiz de işe kavuşmakta, üretme ve gelir elde etme mutluluğu yaşamaktadır.

Her zaman dile getirdiğimiz gibi istihdam sorununun altında yatan en önemli nedenlerden biri "mesleksizlik"tir. Türkiye'de vasıfsız işgücü fazlalığı olduğu görülmekte diğer yandan firmalar da kaliteli eleman bulma sıkıntısı çekmektedir. Bir işletmenin devamlılığı için nitelikli işgücü en önemli unsurlardan biridir. Çünkü yapılan işin kalitesi, işin zamanında teslimi, müşteri memnuniyeti ve nihayetinde işletmenin devamlılığı nitelikli işgücünün varlığına bağlıdır. Bu noktada karşımıza çıkan en önemli sorun; bireylere işletmelerimizin istediği temel nitelikleri kazandırmaktır.

SATSO olarak işletmelerimizin nitelikli istihdam sorununa çözüm arayışı çalışmalarımız çerçevesinde 15 Aralık 2015 Salı günü Saat 17.00'de SATSO Meclis Toplantı Salonunda ilimizde faaliyet gösteren işletme sahiplerinin, insan kaynakları veya üretim müdürlerinin katılımıyla bir toplantı düzenleyeceğiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Reel Sektör Araştırma Geliştirme ve Uygulama Daire Başkanı Fatih Soysal’ın katılımıyla yapılacak toplantıda UMEM Kursları hakkında bilgilendirme yapılacak, ardından ilimizdeki mesleki ve teknik  okullarda açılması istenilen bölümlere ilişkin üyelerimizin görüşleri  alınacak.”

 

Haber Tarihi : 11/12/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::