Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyet gösteren ve çoğunluğunu telekomünikasyon ve bilgisayar faaliyetleri gösteren üyelerin oluşturduğu 31. Meslek Komitesi yıllık değerlendirme toplantısında sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Tüm meslek grubu üyelerinin davetli olduğu toplantı, Komite Başkanı Murat Korkmaz,  31. Meslek Komitesi’nden Meclis üyeleri Behlül Bayrak ve Necmettin Kırık, Komite Üyeleri; İbrahim Arabul ve Enes Sevindik’in ev sahipliğinde Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıya SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul başta olmak üzere, Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nadir Öztürk ve Ertuğrul Öztürk, ile çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan 31. Meslek Komitesi Başkanı Murat Korkmaz komite çalışmaları hakkında bilgi vererek yıllık değerlendirmede bulundu.

31. Meslek Komitesi’nden Meclis Üyesi Necmettin Kırık ise komitenin sektörel faaliyetleri hakkında bilgi verdiği toplantıda 2015 yılında 31. Meslek Komitesi’nin önemli çalışmalara yer verdiğini belirtti. Meclis Üyesi Necmettin Kırık, Komite tarafından düzenlenen Bilişim İçin Sektör Birliği Çalıştayı’nın,  çok verimli geçtiğine dikkat çekerek Türkiye genelinde bir bilişim komiteleri sektör birliği oluşturulmasının faydalı olacağı böyle bir mesleki örgütlenme yapısının,  sektörün temsil gücünü artıracağını dile getirdi.

Bilişim Sektörü fiyat tarifesi uygulamasının da sektördeki Bilişim Sektörü Hizmet Tarifesi uygulaması ile ilişim Sektörü- Servis Hizmetleri Azami Fiyat Tarifesi  ile ilimizde bilişim sektöründe rekabet koşullarında eşitliğin sağlanması haksız rekabetin en aza indirilmesi için bu uygulamanın faydalı olduğunu ifade eden Meclis Üyesi Necmettin Kırık, bu uygulamanın Türkiye’de bir ilk olduğuna dikkat çekerek “Sektör adına örnek teşkil eden bu çalışmada desteklerini esirgemeyen SATSO Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterimize teşekkür ederiz” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise şunları dile getirdi:

“Meslek Komitelerimizle her fırsatta bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Bilişime, Ar-Ge ve inovasyona, katma değerli üretime daha fazla önemin olması gerektiği zamanlardayız. 31. Meslek Komitemiz de bu sektörde önemli çalışmalar gerçekleştiriyor, bizleri mutlu ediyor.

Katma değerli üretimin Sakarya’mızda daha fazla yükselmesi lazım. Bunu birlikte başarmalıyız. Göreve geldiğimiz günden itibaren Sakarya’mızın her alanda daha nitelikli bir büyüme, daha kuvvetli bir şehir hüviyeti kazanmasına katkı sağlamak için çalıştık ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.

Merkezi hükümet ve yerel yönetimlerle işbirliğimizi kuvvetlendirdik. Sanayi ve üniversite işbirliğini hayata geçirerek nitelikli istihdamda kendimize bir yol haritası tayin ettik. Şimdi de meslek liseleri sorununa el atıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte imzalayacağımız bir protokol ile meslek liselerinde bölümleri sanayicilerimiz belirleyecek. İş dünyamızın ihtiyaçlarını, öğrencilerimizin hedefleri ile buluşturacağız.

Bizim şehrimizin hedefleri için gayretlerimiz yüksek. Bunu sizlerle başaracağız. Bu anlamda kendimizi güncellemek, Sakarya’mızın büyüme ve gelişmesine en önemli katkıyı şehrimizin eşrafı olarak bizler tayin etmeliyiz. Sakarya’mızın büyümesine verdiğiniz katkı için sizlere teşekkür ediyorum.”

Toplantıda sektörde 25. Yılını dolduran üyelere 31. Meslek Komitesi tarafından plaket verildi.

 

 

 

Haber Tarihi : 18/12/2015
HABER MEDYA
PAYLAŞ
Son Haberler ::